Afval

Op deze overzichtspagina leest u alles over afval in Helmond.

Afval scheiden

Op deze pagina ziet u het meest voorkomende afval dat u in Helmond kunt scheiden. Per afvalsoort ziet u wat daarbij mag.

Afvalcoaches

Afval scheiden is makkelijker dan u denkt. Onze afvalcoaches Monique en Yvette helpen u graag met persoonlijk advies.

Afvalcontainers

In de gemeente Helmond werken we, naast een rest- en gft-container, ook met een papiercontainer. Met uitzondering van hoogbouw en De Veste in Brandevoort.

Afvalpas

Dit jaar plaatsen we bij appartementen nieuwe ondergrondse afvalbakken voor restafval die alleen opengaan met een afvalpas. De oude restafvalbakken worden compleet vervangen. Bewoners van appartementen die geen eigen restafvalbak hebben, krijgen een afvalpas voor de ondergrondse afvalbakken. Ieder adres krijgt 1 afvalpas. Inwoners ontvangen deze zodra ze gebruik gaan maken van de ondergrondse restafvalbak. De afvalbakken voor PMD, papier en GFT+E blijven zonder afvalpas in gebruik. Wanneer er nog geen GFT+E inzameling is, starten wij hier in 2023 mee.

Asbest verwijderen

Wilt u asbest verwijderen? Dan moet u een sloopmelding doen.

Bladkorven

In totaal staan er in Helmond van half oktober tot voor de kerst (afhankelijk van de bladval) meer dan 400 bladkorven.

Container ledigingen inzien (e-loket)

In het digitaal loket vindt u snel en makkelijk informatie over onze belastingproducten en -diensten.

DeAfvalApp

Welk afval mag waar bij? En als u een eigen container heeft: wanneer wordt mijn afval opgehaald? Vind het antwoord in uw persoonlijke afvalkalender!

GFT+E bij appartementen en De Veste

Eind 2023 kunnen alle bewoners van appartementen en De Veste hun Groente-, Fruit-, Tuinafval en Etensresten (GFT+E) apart weggooien. Dat is goed nieuws. Want hoe beter we afval scheiden, hoe meer we kunnen hergebruiken. Zo houden we de afvalverwerking betaalbaar.

Grondstoffen Inleverpunt (GRIP)

In 2021 zijn we in Helmond gestart met het Grondstoffen Inleverpunt (GRIP). Bij het GRIP kunnen inwoners gratis verschillende afvalsoorten kwijt waarvoor zij anders naar de milieustraat zouden moeten. Bekijk hier waar en wanneer de GRIP er staat.

Milieustraat

U kunt alleen op afspraak een bezoek brengen aan de milieustraat: Gerstdijk 1, 5704 RG in Helmond. Dit is op het bedrijventerrein BZOB.

Sleutel en pas afvalcontainer (hoogbouw)

Veel hoogbouw woningen maken gebruik van een afsluitbare containervoorziening. Deze afsluitbare containervoorzieningen kunt u gebruiken met een sleutel of pas afvalvoorziening.

Veelgestelde vragen afvalinzameling

Door nog beter afval te scheiden en minder restafval over te houden, werken we samen aan de verduurzaming en het betaalbaar houden van de Helmondse afvalinzameling. Hier leest u de veelgestelde vragen en antwoorden.

Wijkschoonmaakactie opzetten

Wilt u samen met uw vereniging of school een bijdrage leveren om uw buurt schoon te houden? Via de gemeente heeft u de mogelijkheid om een wijkschoonmaakactie op te zetten of deel te nemen aan het project KLIEN IT voor basisscholen.

Uw Reactie
Uw Reactie