Afvalbakken

Bewoners van laagbouwwoningen hebben eigen afvalbakken bij de woning. Bewoners van appartementen en De Veste gebruiken gedeelde afvalbakken. Deze staan in de buurt van het complex.

Eigen afvalbakken bij de woning

Bewoners van laagbouwwoningen hebben recht op 3 eigen afvalbakken bij de woning:Bewoners van laagbouwwoningen hebben recht op 3 eigen afvalbakken bij de woning:

 • 1 kleine (140 liter) of grote (240 liter) afvalbak voor Groente- Fruit-, Tuinafval (GFT) en Etensresten;
 • 1 kleine (140 liter) of grote (240 liter) afvalbak voor papier en karton; 
 • 1 kleine afvalbak (140 liter) voor restafval.

Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankkartons (PMD) zamelen we in doorzichtige zakken in.

In DeAfvalApp ziet u wanneer welk afval bij u wordt opgehaald.

Gedeelde afvalbakken bij appartementen en De Veste

Bewoners van appartementen en De Veste hebben gedeelde afvalbakken bij het complex voor:

De afvalbak voor restafval staat buiten. Deze gaat alleen open met een afvalpas.

Bij appartementen staan de afvalbakken voor GFT, papier en karton en PMD vaak in een afgesloten ruimte. Klik hier voor meer informatie over de sleutel van het afvalhok.

In De Veste staan de gedeelde afvalbakken voor papier en karton buiten in de wijk. Bij sommige complexen staat een gedeelde afvalbak voor PMD op het terrein van het complex. Staat bij uw complex geen gedeelde afvalbak voor PMD?  Dan wordt PMD één keer per 2 weken in doorzichtige zakken aan de weg ingezameld. Kijk in DeAfvalApp voor de inzameldagen.

Veelgestelde vragen over afvalbakken

 • Zet uw afvalbak(ken) op de stoep, met wielen en handvatten richting de straat.
 • Zorg dat het deksel van de afvalbak helemaal dicht is. U mag geen vuilniszakken of dozen op of naast de afvalbak zetten.
 • Zet uw afvalbak(ken) op de inzameldag voor 07.30 uur aan de straat. Dat mag ook al de avond ervoor vanaf 22.00 uur.
 • Doe alleen het juiste afval in de afvalbak. Gebruik bij twijfel de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.
 • Voor een niet volledig geleegde container komt de inzameldienst niet terug.
 • Zorg dat het afval niet klem zit in de afvalbak. Anders kunnen we de afvalbak niet goed leeg schudden. Voor een niet volledig geleegde container komt de inzameldienst. Wij komen niet terug een afvalbak die niet goed kon worden leeg gemaakt.
 • Is uw container leeg gemaakt? Zet de afvalbak dan zo snel mogelijk weer terug bij uw woning.
 • Let op: Uw afvalbak(ken) container(s) mag niet zichtbaar in uw voortuin of oprit staan. 

Zit er afval klem of vastgevroren? Dan kunnen we de afvalbak niet goed leeg schudden. Maak het afval los en zet uw afvalbak de volgende inzameldag opnieuw aan de straat.

Is uw afvalbak helemaal niet leeg gemaakt? Dan heeft u de afvalbak niet op tijd aan de straat gezet of verkeerd afval in de afvalbak gedaan. Neem de afvalbak terug naar huis en zet de afvalbak de volgende inzamelronde goed aan de weg.

De vrachtwagen kan helaas niet terugkomen voor niet geleegde afvalbakken.

Volg de aanwijzingen op de kaart. Is uw afvalbak kapot of wordt de chip geweigerd? Neem dan contact met ons op. Zat er verkeerd afval in uw afvalbak? Haal dan het verkeerde afval uit de afvalbak en zet de afvalbak met het juiste afval de volgende inzamelronde opnieuw aan straat. Twijfelt u welk afval in de afvalbak mag? Kijk dan in DeAfvalApp of gebruik de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.

Meld dit direct bij ons. Dat kan digitaal via de knop hieronder. U ontvangt dan binnen 2 weken van ons bericht. Wanneer uw afvalbak kwijt is, krijgt u gratis eenzelfde afvalbak ervoor terug.

Let op: is uw restafvalbak kwijt en gebruikt iemand anders uw restafvalbak? Dan blijft u de kosten van de ledigingen betalen! Meld het dus meteen wanneer uw restafvalbak kwijt is. Dan zetten wij de chip in de restafvalbak uit, zodat deze niet meer leeggemaakt kan worden.

Meld hier digitaal uw vermiste of gestolen container

Ja, dat mag alleen als het een papieren zak is. Of een zak van  biologisch afbreekbaar plastic met het kiemplantlogo. Doe geen plastic zakken bij de GFT en Etensresten. U mag de GFT en Etensresten ook los in de bak doen.

Heeft u eigen afvalbakken bij de woning? Laat de afvalbakken leeg, schoon en in een afgesloten ruimte bij de woning achter.

Woont u in een appartement of in De Veste en gebruikt u gedeelde afvalbakken? Laat de afvalpas dan achter in de woning. Als u een sleutel heeft voor de ruimte waar de afvalbakken staan, laat deze dan ook achter in de woning. Leg de afvalpas en sleutel bijvoorbeeld op het aanrecht of in de keukenla.

Klik hier om zelf uw afvalbak te wisselen via het e-loket. Dat kan op elk moment. Of bel ons tijdens openingstijden op 14 0492.

Goed om te weten:

 • Een afvalbak wisselen kan geld kosten (zie hieronder).
 • Woont u samen? Dan kan de bewoner die de afvalstoffenheffing betaalt de wissel aanvragen in het E-loket.
 • Op de afgesproken wisseldag zet u de afvalbak voor 07.30 uur voor uw woning. Doe dit zo dicht mogelijk bij uw voordeur, op een plek die wij goed kunnen zien.
 • U hoeft niet thuis te zijn voor de wissel.
 • Zorg dat de afvalbak leeg is.

Kosten

 • Bent u verhuisd? Dan kunt u binnen 2 maanden 1 keer gratis de afvalbakken wisselen.
 • Bent u verhuisd naar een nieuwbouwhuis? Dan kunt u binnen 2 maanden na uw verhuizing 1 keer gratis afvalbakken laten plaatsen. 
 • Alle andere wisselingen kosten €30,-.

Is uw container kapot?

Neem dan contact met ons op via 14 0492.

Uw Reactie
Uw Reactie