Medische indicatie aanvragen

Heeft u door een medische indicatie duidelijk meer restafval? Dan kunt u een korting in de kosten voor restafval aanvragen.

aanvraag medische indicatie

U moet bij de aanvraag bewijs meesturen waaruit blijkt dat u door een medische indicatie duidelijk meer restafval heeft. Dit mag zijn:

  • Een pakbon met uw adres van de spullen voor uw medische indicatie (bijvoorbeeld incontinentiemateriaal of stomamateriaal). Alleen een pakbon van de leverancier is geldig. Bonnen van drogist of supermarkt worden niet geaccepteerd

OF

  • Een verklaring van uw behandelend arts waarin staat dat u om medische redenen duidelijk meer restafval heeft.

U gebruikt een:

Maximale korting in 2024

Hoeveel restafval kunt u daarvoor kwijt?

Restafvalbak van 140 liter

121,00 euro

Eén restafvalbak van 140 liter 20 keer aan straat zetten zonder daarvoor te betalen. Vanaf de 21e keer betaalt u de ledigingen wel. Bijvoorbeeld: u zet de restafvalbak 26 keer aan straat (dat is elke 2 weken). Dan betaalt u voor 6 ledigingen. Klik hier voor de prijzen.

Restafvalbak van 240 liter

124,80 euro

Eén restafvalbak van 240 liter 12 keer aan straat zetten zonder daarvoor te betalen. Vanaf de 13e keer betaalt u de ledigingen wel. Klik hier voor de prijzen.

Ondergrondse restafvalbak

181,44 euro

84 keer restafval in de ondergrondse restafvalbak gooien zonder daarvoor te betalen. Dat is ongeveer 3 keer in 2 weken. Vanaf de 85e keer betaalt u de stortingen wel. Klik hier voor de prijzen.

Let op: het maximale kortingsbedrag geldt voor een heel kalenderjaar (365 dagen). Vraagt u halverwege het kalenderjaar een medische indicatie aan? Dan krijgt u alleen korting voor de resterende dagen van het jaar. U krijgt dan minder ledigingen van de restafvalbak of minder stortingen in de ondergrondse restafvalbak vergoed.

Wij laten u, naar verwachting, binnen 6 tot 8 weken weten of uw aanvraag is goedgekeurd. Wij sturen dit bericht per mail naar het adres dat u bij de aanvraag heeft opgegeven.

Nee. De korting vanwege uw medische indicatie wordt elk jaar automatisch verlengd.

Nee dit hoeft niet. De korting verhuist automatisch met u mee.

Heeft u door de verandering in uw situatie weer een normale hoeveelheid restafval? Dan moet u dat aan ons doorgeven. Mail hiervoor naar gemeente@helmond.nl. Of bel ons tijdens openingstijden op 14 0492.

De korting bij medische indicatie wordt per persoon gegeven. Zijn er op uw adres meerdere personen die door een medische indicatie duidelijk meer restafval hebben? Dan kunt u voor elk van deze personen apart de korting aanvragen.

Nee. Bij een medische indicatie krijgt u geen korting op de vaste kosten die u voor de afvalinzameling betaalt.

Uw Reactie
Uw Reactie