• Inwoner
  • Zorg en ondersteuning - Zo Helmond

Zorg en ondersteuning - Zo Helmond

Helmond zijn we met z’n allen. Samen maken we de stad en zorgen we voor een samenleving waarin iedereen mee telt. Is dat altijd makkelijk? Nee, niet altijd en niet voor iedereen. Soms hebben inwoners wat ondersteuning nodig om weer op weg geholpen te worden. Ook dat doen we samen. Iedere inwoner uit Helmond is welkom bij ons voor ondersteuning. Ons doel: er met elkaar voor zorgen dat alle Helmonders kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Daar staan wij voor.

 

Waar kan ik terecht met hulpvragen?

Het is belangrijk dat u als inwoner van Helmond de weg naar hulp goed weet te vinden. We willen natuurlijk het liefst dat iedereen zichzelf kan redden, maar soms lukt dat (even) niet. Dan zijn er in Helmond allerlei organisaties die u kunnen helpen. Sommige Helmonders weten de weg naar zorg en ondersteuning al prima te vinden, maar dat geldt (nog) niet voor iedereen. Weet u niet goed waar u terecht kunt met uw specifieke hulpvraag? Dan kunt u altijd bellen naar 14 0492, optie 2. Aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag op weg. 

Zit u ergens mee?  Bel 14 0492   

Bellen

U kunt over van alles bellen. Vragen over huishoudelijke hulp, aanpassingen aan uw woning, begeleiding, invulling van uw dag, zorgen over geld, uw kind waarmee het niet goed gaat op school, samenwonen, uw gezondheid, problemen rondom scheiding, mantelzorg, vervoer, rouw, vragen rondom de opvoeding van uw kinderen en nog veel meer.  We brengen uw hulpvraag zo goed mogelijk in beeld om u vervolgens verder te kunnen helpen.

Sociale teams

Afhankelijk van uw hulpvraag, kan een van de sociale teams betrokken worden. Hierin werken deskundige medewerkers van verschillende welzijns-en zorgorganisaties samen. Een overzicht van deze partnerorganisaties vindt u hier. Iedere medewerker heeft zijn eigen expertise. De een weet bijvoorbeeld alles van opvoeden, de ander weet alles van aanpassingen in huis. Zo kunt u altijd goed geholpen worden.

Binnenlopen

Natuurlijk kunt u met uw vragen ook terecht bij professionals in de wijk. Loop vooral even binnen. Dat kan op verschillende plekken in de wijken. Klik hier voor een interactieve kaart met alle locaties waar u terecht kunt.


Werkwijze

Hulp bij gesprekken

Ervaringen

Zelf regelen of meer informatie?

U kunt met een vraag altijd 14 0492 bellen. Maar misschien wilt u zelf alvast wat meer informatie lezen. Ook zijn er een aantal dingen die u zelf kunt aanvragen. En soms zijn er uitzonderlijke of noodsituaties die niet kunnen wachten, bijv. seksueel misbruik of een crisis thuis. Dan zijn er speciale plekken waar u meteen terecht kunt. Over dit soort onderwerpen vindt u hieronder extra informatie.


Geld     Meldpunten

Vervoer     Mantelzorg     Onderwijs

Uw Reactie
Uw Reactie