• Inwoner
  • Zorg en ondersteuning - sociale teams

Zorg en ondersteuning - sociale teams

Helmond zijn we met z’n allen. Samen maken we de stad en zorgen we voor een samenleving waarin iedereen mee telt. Is dat altijd makkelijk? Nee, niet altijd en niet voor iedereen. Soms hebben inwoners wat ondersteuning nodig om weer op weg geholpen te worden. Ook dat doen we samen. Iedere inwoner uit Helmond is welkom bij ons voor ondersteuning. Ons doel: er met elkaar voor zorgen dat alle Helmonders kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Daar staan wij voor.

Ondersteuning nodig?  Bel 14 0492                                                               

Dus heeft u een vraag of probleem waar u zelf niet uitkomt? Bijvoorbeeld over de opvoeding van uw kinderen, hoe u woont, vrije tijd, zelfstandigheid, schulden, gezondheid, werk of inkomen en nog veel meer. Dan zijn de sociale teams er om u te helpen. Bel hiervoor naar 14 0492, optie 2 en wij pakken uw vraag meteen op. Om u passende hulp te bieden werken we samen met verschillende partners. Een overzicht van onze partners vindt u hier.

Natuurlijk kunt u met uw vragen ook terecht bij professionals in de wijk. Loop vooral even binnen. Dat kan op verschillende plekken in de wijken. Klik hier voor een interactieve kaart met alle locaties waar u terecht kunt.


Werkwijze

Hulp bij gesprekken

Ervaringen

Zelf regelen of meer informatie?

U kunt met een vraag altijd 14 0492 bellen. Maar misschien wilt u zelf alvast wat meer informatie lezen. Ook zijn er een aantal dingen die u zelf kunt aanvragen. En soms zijn er uitzonderlijke of noodsituaties die niet kunnen wachten, bijv. seksueel misbruik of een crisis thuis. Dan zijn er speciale plekken waar u meteen terecht kunt. Over dit soort onderwerpen vindt u hieronder extra informatie.


Geld     Onveilige situaties

Vervoer     Mantelzorg

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie