Hulp bij gesprekken

Het is niet altijd makkelijk om zorg en ondersteuning zelf te moeten regelen. Soms zou u willen dat er iemand naast u staat. Iemand die u kan helpen bij de voorbereiding van een lastig gesprek. Of iemand die meegaat naar een belangrijke afspraak. Een gesprek hoeft u namelijk niet alleen te voeren. U mag altijd iemand vragen om erbij te zijn. Soms kan een familielid, vriend of goede buur een handje helpen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Voor die inwoners zijn er zogenaamde cliëntondersteuners. Dit is een onafhankelijke professional of vrijwilliger die inwoners van Helmond bijstaat. Wilt u gebruik maken van deze gratis ondersteuning? Neem contact op met een van de organisaties of geef het aan als u 14 0492 belt.

Wat doet een cliëntondersteuner allemaal?

De cliëntondersteuner is er voor u! Hij helpt u en komt voor u op. Bijvoorbeeld wanneer u een aanvraag doet voor hulp. Soms is iets regelen bij de gemeente lastig. Er zijn regels die het aanvragen van hulp moeilijk kunnen maken. Of u vindt het moeilijk over uw leven te vertellen en samen een plan te maken. In deze situaties is een cliëntondersteuner misschien iets voor u. De cliëntondersteuner is een soort maatje. Hij geeft u informatie, advies en biedt een luisterend oor. Hij bespreekt bijvoorbeeld hoe het proces van een aanvraag gaat. Ook geeft hij uitleg over regels en wetten. En als u wilt is hij dus bij gesprekken. Bijvoorbeeld met het sociale team. U bepaalt de richting, de cliëntondersteuner begeleidt. Naast deze voorbeelden kan de cliëntondersteuner nog meer hulp bieden. Dit kunt u altijd vragen en bespreken. Klik hier om de folder cliëntenondersteuning te openen voor meer informatie.

Welke organisaties zijn er?

Er zijn verschillende organisaties in Helmond met cliëntondersteuners. Ze richten zich vaak op een groep inwoners. Bijvoorbeeld inwoners met een handicap, weinig geld of ouderen. Als u wilt kijken we samen om te bepalen wat voor cliëntondersteuner het beste bij u past. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met een organisaties. Een overzicht van de organisaties die cliëntondersteuners hebben vindt u hier.

Uw Reactie
Uw Reactie