Zorg en ondersteuning

Helmond zijn we met z’n allen. Samen maken we de stad en zorgen we voor een samenleving waarin iedereen mee telt. Is dat altijd makkelijk? Nee, niet altijd en niet voor iedereen. Soms hebben inwoners wat ondersteuning nodig om weer op weg geholpen te worden. Ook dat doen we samen. Iedere inwoner uit Helmond is welkom bij ons voor ondersteuning. Ons doel: er met elkaar voor zorgen dat alle Helmonders kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Daar staan wij voor.

Financiële hulp  Meldpunten  Hulp bij vervoer   Onderwijs  Hulp bij lezen en schrijven

Waar kan ik terecht met hulpvragen?

Heeft u hulp of advies nodig bij rondkomen? Kijk dan op zo-helmond.nl. Hier vindt u allerlei handige informatie over geldzorgen, geldzaken en rondkomen. U vindt er bijvoorbeeld organisaties en voorzieningen. Maar ook bespaartips én Helmonders aan het woord die zelf moeite hebben gehad met rondkomen. Zij delen hun verhaal en laten zien dat er hulp beschikbaar is.

Met vragen over hulpmiddelen om langer thuis te kunnen wonen,  woningaanpassingen, hulp in het huishouden (poetshulp), bijzondere bijstand, leerplicht, leerlingenvervoer,  een gehandicaptenparkeerkaart rolstoel, vervoersvoorzieningen (aangepaste fiets, scootmobiel) kunt u bij de gemeente terecht. Hiervoor belt u naar 14 0492 optie 2 (zonder kengetal)

Heeft u vragen over dagbesteding, huiselijk geweld, geldproblemen, mantelzorg, problemen op school, in de relatie of in de opvoeding? Iedere inwoner in Helmond die vastloopt en weer op weg geholpen wil worden, is welkom bij de Sociale Teams Helmond. Die kunt u vanaf 1 januari 2022 bereiken via het telefoonnummer 088 00 17 300 of ga naar www.socialeteamshelmond.nl.

Weet u niet goed waar u terecht kunt met uw specifieke hulpvraag? Dan kunt u altijd bellen naar 14 0492, optie 2. Aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag op weg. 

Hoe werken we?  

Wanneer u 14 0492 optie 2 (zonder kengetal) belt, krijgt u een medewerker aan de lijn. Dan legt u de situatie uit. Soms kunnen we uw vraag meteen beantwoorden. Lukt dat niet, dan gaat de vraag naar een medewerker die u verder kan helpen. Of we verwijzen u door naarde Sociale Teams Helmond.

Hulp bij gesprekken

Sociale kaart Helmond

Op de sociale kaart vindt u diensten en organisaties die ondersteuning bieden op het gebied van zorg en welzijn, gezondheid, wonen, vervoer, geldzaken, opleiding en vrije tijd. Alles op de kaart is gratis en vrij toegankelijk! Daar kunt u wellicht al oplossingen vinden voor hulpvragen. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten voor mantelzorgers, zelfhulpgroepen, eetpunten, hulp bij geldzaken, trainingen en cursussen.

Binnenlopen

Natuurlijk kunt u met uw vragen ook terecht bij professionals in de wijk. Loop vooral even binnen. Dat kan op verschillende plekken in de wijken. Ook is er een interactieve kaart met alle locaties waar u terecht kunt.

Uw Reactie
Uw Reactie