Geld

Heeft u een laag inkomen? Of kent u iemand met een laag inkomen? Dan zijn er een heleboel manieren om ondersteuning te krijgen.

Er zijn verschillende gemeentelijke voorzieningen die u kunnen helpen. U kunt ons hiervoor altijd bellen. Klik hieronder op een van de buttons voor meer informatie over de voorzieningen:

Bijzondere bijstandIndividuele inkomenstoeslagKwijtschelding aanvragen

Overige voorzieningen

Schulden of moeite met rondkomen

Hulplijn Geldzorgen -> bel 14 0492, optie 2

We kunnen ons voorstellen dat u met vragen of zorgen rondom geld zit. Om u te ondersteunen en de weg te wijzen hebben we een tijdelijke telefonische Hulplijn Geldzorgen opgezet. Deze hulplijn is er voor iedereen. Hulp vragen verplicht u tot helemaal niets.

Komt u op dit moment niet goed uit met uw geld? Heeft u wat extra hulp nodig? Of heeft u goedkoop of gratis boodschappen nodig? Bel dan met de hulplijn via 14 0492, optie 2. Hulpverleners van de gemeente en stichting LEV Helmond werken samen met u aan een oplossing.

We helpen u onder andere met:

  • Vragen over schulden en betalingsregelingen.
  • Aanvragen van uitkeringen of kwijtscheldingen.
  • Tips en advies om beter uit te komen met uw geld.
  • Informatie over allerlei initiatieven in de stad.

Of met andere vragen of zorgen rondom geld.  

Iedereen heeft wel eens een moment waarop het minder gaat. Zeker in deze tijd. Durf vooral nu om hulp en advies te vragen. De Hulplijn Geldzorgen is iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17.00 uur via 14 0492, optie 2.

Heeft u vragen over geldzaken? Bel 14 0492, optie 2

Kunt u moeilijk rondkomen en bent u bang om later in de schulden te raken? Of zoekt u hulp bij het oplossen van geld problemen en/of schulden? Vraag dan om gratis advies. Ook als u geldzorgen heeft, maar nog niet in de schulden zit.

Iedereen heeft wel eens een moment waarop het minder gaat. Durf op zo’n moment vooral om hulp te vragen. Belangrijk om te weten: hulp vragen verplicht u tot helemaal niets!

Hoe werkt het?

U kunt ons bellen op 14 0492. Daar vertelt u ons over uw geldzorgen of schulden. Als het nodig is en u het fijn vindt, maken we meteen een afspraak. We zijn allemaal professionals die u op allerlei manieren kunnen helpen. Samen kijken we wat in uw situatie nodig is.

Wat kunnen we voor u betekenen?

We bieden u graag een luisterend oor. We kijken waar u moeite mee heeft, welke problemen u tegenkomt en wat mogelijke oplossingen zijn. We geven bijvoorbeeld advies, tips en zorgen samen voor overzicht in uw uitgaven. Soms is advies niet voldoende en heeft u meer begeleiding nodig. Dan kunnen we u coachen of uw schulden regelen. Het belangrijkste: u staat er niet alleen voor. We doen het samen.

Wat levert het u op?

Door de stap te zetten naar ondersteuning ervaart u hopelijk wat minder stress. Wij kunnen zorgen voor orde in uw geldzaken, met als gevolg dat u geld overhoud voor fijne dingen. Zodat u rust en balans in uw leven (terug) krijgt.

Kan ik nog ergens anders terecht met vragen over geldzaken?

Ja. U kunt naast ons contact opnemen met LEVHelmond. Zij bieden vrijwilligers die u kunnen helpen met het invullen van formulieren en uw thuisadministratie. Ook weten ze veel van wetten en regels. Deze vrijwilligers samen worden de formulierenbrigade en sociale raadslieden genoemd. U kunt bij hen terecht tijdens spreekuren op verschillende locaties in Helmond.

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie