Aanpak openbare ruimte De Waart

Binnenkort wordt in De Waart de openbare ruimte (stoepen, straten, groen, speeltuin en parkeerplaatsen) aangepakt. Op 10 december was een bijeenkomst waar we bewoners informeerden en ze mee konden denken over de keuze voor speeltoestellen. Via deze pagina kunt u nog reageren op het plan en informeren we u over de verdere stappen.

Wat gaat er veranderen?

De stoepen, straten en groenvoorzieningen op het Waartplein, in de Waart en de Matthijs Vermeulenstraat gaan veranderen. We laten op de bijeenkomst tekeningen zien hoe dit eruit komt te zien. Ook nemen we u graag mee in onze ideeën en horen we graag uw mening over de toekomst van parkeren in de wijk. We begrijpen dat u veel vragen heeft over het parkeren. We beantwoorden deze graag tijdens de bijeenkomst.

Denk mee over speeltoestellen

Bij het nieuwe gebouw Opwaarts in het begin van de Waart aan de Torenstraat en bij het Waartplein komen speeltuinen. Er is nog geen keuze gemaakt in wat voor toestellen er geplaatst worden en hoe deze eruit moeten zien. Daarover gaan we graag met u in gesprek en u kunt uw voorkeurskeuze doorgeven. Deze keuzemogelijkheid betreft met name de stijl van de speeltoestellen, de opties zijn: Sfeervol hout, Natuurlijk, Stoer staal of Kleurrijk . 

Bedankt voor uw aanwezigheid 10 oktober

10 oktober kon u al uw vragen kwijt over de plannen en lieten we u tekeningen zien van wat er gaat veranderen. We gaan nu aan de slag met alles wat we die dag gehoord hebben.

De bijeenkomst gemist?

En wilt u graag doorgeven wat voor soort speeltoestellen (hout, staal, kleurrijk, …) u het liefst zou zien in de wijk? Of heeft u liever een trapveldje of een beweegveld voor ouderen? Geef uw voorkeur door via gemeente@helmond.nl.

De volgende stappen

Na deze bijeenkomst worden de definitieve tekeningen gemaakt en gaan het officiële proces in. Dit heeft een paar maanden nodig. We denken na de zomer van 2024 te kunnen starten met de eerste werkzaamheden. De werkzaamheden vinden in verschillende stappen plaats. Daarover houden we u op de hoogte.

Plattegrond met speelplekken

Hieronder ziet u een plattegrond van de het nieuwe plan voor de Waart. Op deze kaart staan ook de speelplekken aangegeven door middel van de rode cirkels. 

Plattegrond van de Waart met de speelplekken in rode cirkels

Plattegronden parkeren en wijkentree

Op de afbeeldingen hieronder ziet u hoe de wijkentree aan de Torenstraat eruit gaat zien en de oude en nieuwe situatie wat betreft parkeren in De Waart. De linkerafbeelding is de oude situatie, in de rechterafbeelding de nieuwe situatie. De paars gekleurde vlakken zijn de nieuwe parkeerruimtes.

Oude en nieuwe parkeersituatie De Waart

Nieuwe wijkentree De Waart aan Torenstraat

Uw Reactie
Uw Reactie