Leven | Centrum 2030

Een aantrekkelijk centrum waarin ruimte is voor groen en water. Met ook aandacht voor de jeugd. In Helmond wonen namelijk veel jonge gezinnen, dus belangrijk dat we de stad ook voor hen aantrekkelijk maken. Hier beschrijven we hoe we dat deels gaan doen.

Burgemeester Geukerspark 

Dit stadspark is inmiddels een bruisende plek voor de bewoners en bezoekers van het centrum. Deze groene oase heeft een prettig verblijfsklimaat voor een dagelijks bezoek en er kunnen ook evenementen georganiseerd worden.

foto van het Burgemeester Geukerspark met op de voorgrond veel groen en op de achtergrond de Weef (appartementen) 

25 septemberpark  

Het 25 Septemberpark (bij de Watertoren) krijgt een heuvelachtig landschap met veel groen en begroeiingen. De Stadse Aa, die beetje bij beetje wordt teruggebracht in Helmond, slingert ook hier door het terrein. In het park zullen ook speelvoorzieningen voor de jong en oud terugkomen.

impressie 25 septemberpark

Stadse Aa  

De Stadse Aa komt op steeds meer plekken bovengronds. Hij stroomt al door het Burgemeester Geukerspark en de Suykade en hij komt straks ook terug in het 25 Septemberpark. Zo wordt het de groene en verkoelende ader van Helmond.

Openbare ruimte de Waart 

De openbare ruimte ((stoepen, straten, groen, speeltuin en parkeerplaatsen) wordt aangepakt. Het wordt groener door meer bomen en beplanting en er is ruimte voor bewegen, spelen en ontmoeten.

Een overzichtskaart van De Waart met daarin de groenzones ingetekend.  

Uw Reactie
Uw Reactie