• Stad
  • Helmond Centrum 2030

Helmond Centrum 2030

Er wordt hard gewerkt in het centrum. En dat allemaal om ons centrumgebied nog aantrekkelijker te maken. Op deze pagina proberen we u zoveel mogelijk mee te nemen in alle plannen, welke (tussen)oplossingen we bieden en waar u terecht kunt met vragen en ideeën.

Beeldmerk Helmond Centrum 2030

Centrumplannen 

In het centrum wordt nu en de komende jaren veel gewerkt om te komen tot een aantrekkelijk centrum. Waar veel ruimte is voor groen en water, denk aan de stadse Aa. ​Zo creëren we een centrum met een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Zodat het dé centrale, levendige ontmoetingsplek is voor Helmond en de regio, ook voor de jeugd.

De werkzaamheden in deze fase zullen zeker 5 jaar duren. De weg naar het eindresultaat zal pittig zijn, maar we proberen mee te denken waar kan. Maar bovenal werken we samen toe naar een aantrekkelijkere stad. Hieronder krijgt u een impressie van de plannen op diverse gebieden. U vindt ook een overzicht in onze projectenkaart.

Wonen Leven Verplaatsen NieuwsPlanning / werkzaamheden

Vraag, idee of klacht?

Heeft u een vraag of een idee hoe we de bouwperiode wat draaglijker kunnen maken of een klacht? Neem dan contact op met Manal via telefoonnummer 06 – 34 29 76 42. Via de mail kan ook: gemeente@helmond.nl (uw vraag wordt direct doorgestuurd). Manal neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Blijf op de hoogte met onze online nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het centrum van Helmond? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief.

button online aanmelden nieuwsbrief

Vraag en antwoord

Het project Helmond Centrum 2030 is gestart om het centrum aantrekkelijker te maken op een duurzame manier, met aandacht voor klimaatdoelstellingen. Het doel is een levendige ontmoetingsplek te creëren met ruimte voor wonen, winkelen, werken, en verblijven.

De werkzaamheden zullen minimaal vijf jaar duren. Samen werken we toe naar een aantrekkelijk centrum voor iedereen.  

Voor specifieke details met betrekking tot uw locatie verwijzen we u graag naar onze projectenkaart waar u gedetailleerde informatie kunt vinden over de geplande activiteiten in uw buurt.

Er komen in totaal 10.000 nieuwe woningen bij op verschillende locaties: 

  • Oranjekade: 270 huur- en koopwoningen 
  • De Weef: 67 koopappartementen 
  • Westrand: 35 sociale huurappartementen 
  • Zuidrand: 104 appartementen (sociaal en middelhuur) 
  • Piet Blomplein: 265 sociale huur- en koopwoningen 
  • Ons Oostende: 190 huur- en koopwoningen 
  • Binderseind: 55 sociaal en middelhuur appartementen 
  • Marktkwartier: 190 sociale huur- en koopwoningen 
  • Boven de C&A: 44 sociale huurappartementen 

Er zal veel aandacht worden besteed aan groen en water. De Stadse Aa wordt teruggebracht en deze stroomt ook door de Burgemeester Geukerspark. De realisatie van het 25 Septemberpark rondom de Watertoren en de herinrichting van de Waart zorgen ervoor dat er genoeg ruimte is voor spelen en bewegen.

We gaan graag het gesprek aan met de doelgroep om de behoeften en toegankelijkheid te waarborgen.

Parkeren wordt meer ondergronds in bestaande garages dichtbij de winkelkern georganiseerd. Parkeerplaatsen verschuiven geleidelijk naar de randen van het centrum, en het wegennet en verkeersstromen worden aangepast.

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief om regelmatige updates te ontvangen. Daarnaast zullen er in de toekomst participatiemogelijkheden zijn, zodat u betrokken blijft bij het proces.

Voor direct contact kunt u Manal bereiken door te e-mailen naar gemeente@helmond.nl of te bellen naar Manal via telefoonnummer 06 – 34 29 76 42. 

Uw Reactie
Uw Reactie