Helmond vervangt pollers door camera's kentekenherkenning

Donderdag 26 oktober 2023

De automatische paaltjes (pollers) verdwijnen uit de Helmondse binnenstad. Met camera's controleert de gemeente vanaf woensdag 1 november 2023 of passerende voertuigen het voetgangersgebied in het centrum in mogen rijden. Dankzij de camera's is de handhaving 100%.

Nieuwe borden voor het voetgangersgebied.

Het nieuwe toegangsbeleid is ruimhartig voor ondernemers, bewoners en een aantal andere groepen. En tegelijkertijd strenger voor onnodig verkeer. Het is belangrijk dat er eenduidige en heldere regels zijn. Bewoners, ondernemers (en leveranciers) moeten wel bij hun pand kunnen komen. Het kentekensysteem wordt per 1 november 2023 ingevoerd.

Ontheffing voor bewoners en ondernemers in het gebied

Bewoners en ondernemers die in het gebied wonen of gevestigd zijn, blijven met een ontheffing toegang houden tot het gebied. Parkeren kan alleen met een bestaande parkeervergunning. Bezoekers parkeren buiten het autovrije gebied en leveranciers mogen alleen tijdens venstertijden laden en lossen.

Venstertijden voor laden en lossen

Laden en lossen voor bijvoorbeeld leveranciers kan alleen tijdens venstertijden. De venstertijden zijn: maandag t/m vrijdag van 07:00 – 11:00 uur.

Toegang voor bijzondere doelgroepen

Ook andere groepen houden toegang tot het gebied. Denk aan nood- en hulpdiensten, taxi’s, zorgpersoneel, rouwauto’s et cetera. Zij kunnen met een ontheffing het gebied ook buiten de venstertijden binnen rijden. Het is bij uitzondering mogelijk dat ook andere groepen toegang krijgen met een ontheffing. Dat is altijd op aanvraag en maatwerk. Bekijk de mogelijkheden op www.helmond.nl/ontheffing

Meer informatie en vragen

Kijk voor meer informatie en veelgestelde vragen op www.helmond.nl/kentekentoegang. Heeft u een vraag die er niet tussen staat? Mail dan naar gemeente@helmond.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie