2023

 • Prestatieafspraken 2024: krachten bundelen voor meer betaalbare woningen

  dinsdag 19 december 2023
  Er komen fors meer sociale huurwoningen bij in Helmond. Netto moeten er tot 2030 ongeveer 2.000 sociale huurwoningen bij komen. Dat is één van de afspraken die de gemeente maakt met de woningcorporaties en de huurdersorganisaties. Ook willen de drie partijen dat het makkelijker wordt om door te stromen vanuit een sociale huurwoning en wordt leefbaarheid nog belangrijker. De afspraken werden gemaakt tussen de gemeente Helmond, de corporaties Woonpartners, Volksbelang, Compaen, woCom, Bergopwaarts en Woonbedrijf en de huurdersorganisaties, gebundeld als de Samenwerkende Huurdersorganisaties Helmond.

 • Alexander Meijer benoemd tot interim-gemeentesecretaris Helmond

  donderdag 14 december 2023
  Het college van B&W heeft afgelopen dinsdag besloten Alexander Meijer te benoemen tot interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij start op 8 januari a.s. De functie is vacant gekomen door het aanstaande vertrek van Erik de Ruiter, die regiodirecteur Zuidoost-Nederland wordt bij het Leger des Heils.

 • Tweede Kamerverkiezingen 2023: voorlopige uitslag op partijniveau

  donderdag 23 november 2023
  De voorlopige uitslag op kandidaatsniveau wordt vandaag einde dag of morgen bekend en is dan in te zien op helmond.nl/verkiezingen.

 • Burgemeester Blanksma- van den Heuvel stopt op 1 november 2024

  dinsdag 7 november 2023
  Vandaag heeft burgemeester Elly Blanksma- van den Heuvel haar vertrek als burgemeester van de stad Helmond aangekondigd.

 • Gemeente Helmond wint Europese mobiliteitsprijs

  woensdag 1 november 2023
  De gemeente Helmond heeft de prestigieuze Urban C-ITS Award gewonnen. De prijs is een Europese erkenning voor de actieve inzet van de stad op het gebied van slimme mobiliteit, zoals het installeren van slimme verkeerslichten en het stapsgewijs invoeren van zelfrijdende shuttles.

Uw Reactie
Uw Reactie