Nieuws

 • Wethouder Paul Smeulders 'Beste lokale bestuurder van Nederland'

  donderdag 18 januari 2018
  Wethouder Paul Smeulders is verkozen tot 'Beste bestuurder van Nederland'! Op 18 januari kreeg hij uit handen van Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Brabant, het bijbehorende beeld. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Wij zijn ontzettend trots op onze wethouder!

 • Bekendmakingen 17 januari

  woensdag 17 januari 2018
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van woensdag 17 januari 2018.

 • GenX gevonden in Helmond

  dinsdag 16 januari 2018
  Eind november 2017 zijn er verhoogde concentraties GenX gevonden in rioolwaterzuiveringen in Eindhoven en Aarle-Rixtel. GenX is een fluorhoudende stof die gebruikt wordt bij de productie van teflonlagen zoals die op de anti aanbakpan. GenX is een nieuwe, zorgwekkende stof die in het oppervlaktewater kan worden aangetroffen, waarvoor nog geen (wettelijke) richtlijnen bestaan.

 • Rotary Nieuwjaarsconcert 2018

  maandag 15 januari 2018
  De gemeente Helmond en de Rotaryclub Helmond organiseerden op 14 januari het dertiende nieuwjaarsconcert in een feestelijk aangekleed ROC ter AA. Hét jaarlijkse treffen van het bedrijfsleven, waar vele verenigingen en organisaties mede van profiteren. In totaal werd er voor 36.000 euro verdeeld onder diverse goede doelen.

 • Stoken in houtkachels en open haarden

  vrijdag 12 januari 2018
  Het stoken van hout brengt warmte en gezelligheid in huis. Maar houtkachels en open haarden kunnen ook gezondheidsklachten en klachten over stank veroorzaken, zeker in dichtbebouwde gebieden. Wat kunt u doen om dit te voorkomen?