Nieuws

 • Geuroverlast door rookontwikkeling

  donderdag 19 oktober 2017
  Sinds gisteravond (18 oktober) is er geuroverlast in Helmond. Dit komt omdat er toen rond 19.15 uur bij Colorex Master Batch B.V. iets mis is gegaan in de productie van kunststof. Er is tijdens het productieproces te veel warmte ontstaan en is kunststof gaan roken. Hierdoor was er veel rookontwikkeling in de productiehallen, die via de ramen en deuren naar buiten is gekomen. Deze rookontwikkeling heeft gezorgd voor geuroverlast in Helmond.

 • Bekendmakingen 18 oktober

  woensdag 18 oktober 2017
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van woensdag 18 oktober 2017.

 • Nederland ‘preferred choice’ kandidaat- gastland Europees ITS congres 2019

  vrijdag 13 oktober 2017
  De ITS Europe Supervisory Board van ERTICO heeft Brainport Eindhoven aangewezen als “preferred choice” kandidaat om het Europese ITS Congres 2019 te hosten. Aan de toewijzing ging een selectieproces vooraf waarin inzendingen door verschillende steden in Europa zijn beoordeeld. De keuze is gemaakt op aanbeveling van de Europese Selectie Commissie, die alle inzendingen heeft onderzocht. De gemeente Helmond maakt onderdeel uit van Brainport Eindhoven.

 • Inloopavond ontwerp Havenpark

  vrijdag 13 oktober 2017
  Vorig jaar hebben inwoners uit Helmond meegedacht over het vernieuwde centrum van Helmond. Een belangrijk vervolg is de aanleg van het Havenpark op het oude Obragasterrein. De grote lijnen voor het ontwerp zijn klaar, maar wij horen graag uw mening voordat het plan definitief wordt. Maandag 23 oktober vindt er een inloopavond plaats, waar u het voorlopige ontwerp van het Havenpark kunt inzien.

 • Helmond op weg naar aardgasvrije stad

  donderdag 12 oktober 2017
  De landelijke overheid heeft vorig jaar besloten dat Nederland in 2050 geen gebruik meer maakt van aardgas. Dat lijkt ver weg, maar het betekent dat iedereen zijn of haar woning en kraanwater op een andere manier moet gaan verwarmen en de gaskookplaat moet vervangen. Voor bedrijven ligt er minstens zo´n grote uitdaging.