Nieuws

 • .

  Preventieve bestrijding eikenprocessierupsen

  vrijdag 10 april 2020
  De gemeente bestrijdt al jaren de overlast, die door eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt. Ook dit jaar worden in alle wijken eikenbomen preventief bespoten. Omdat de plaag vorig jaar groot was, bestrijden we nu meer bomen. Op dit moment is nog niet precies aan te geven wanneer de preventieve bestrijdingen plaatsvinden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren.

 • Stay strong Helmond, hou vol!

  vrijdag 10 april 2020
  Dit hart onder de riem is voor alle Helmonders. Ik hoop dat het goed gaat met jullie, dat je het vol kan houden, dat je een weg vindt in deze moeilijke tijd. In deze crisis, met een omvang die niemand van ons heeft meegemaakt.

 • Milieustraat Helmond: alleen bezoeken op afspraak

  donderdag 9 april 2020
  Vanaf dinsdag 14 april kunt u alleen nog een bezoek brengen aan de milieustraat door vooraf een afspraak in te plannen via het digitale afsprakensysteem van gemeente Helmond. Gezien de aanhoudende drukte bij de milieustraat sinds de heropening, wil de gemeente met deze maatregel het aantal bezoekers zo goed mogelijk proberen te spreiden over de dag. Zo blijft de milieustraat toegankelijk voor de inwoners voor wie het echt noodzakelijk is.

 • Helmondse ondernemers zetten in op bezorg- en afhaalservice tijdens Corona crisis

  donderdag 9 april 2020
  Sinds de uitbraak van het Corona-virus is het on-Helmonds stil op straat. Cafés, restaurants maar ook bijvoorbeeld kappers zijn gesloten. Ook andere winkeliers merken dat de mensen thuisblijven en zien hun omzet teruglopen. Ondernemers zijn noodgedwongen op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Zo starten meer ondernemers met een bezorg- en afhaalservice. Om ze daarbij te helpen, hebben de gemeente Helmond, Stichting bedrijventerreinen Helmond, Wijkmanagement en Centrummanagement samen met internetonderneming Marvelous de handen ineen geslagen.

 • Afvalinzameling

  Afvalinzameling in Helmond vanwege coronavirus

  donderdag 9 april 2020
  De ontwikkelingen rond het coronavirus hebben ook impact op de afvalinzameling in Helmond. Op deze pagina leest u de meest actuele informatie omtrent dit onderwerp.

Uw Reactie
Uw Reactie