Oktober

 • Gemeente Helmond wint Europese mobiliteitsprijs

  woensdag 1 november 2023
  De gemeente Helmond heeft de prestigieuze Urban C-ITS Award gewonnen. De prijs is een Europese erkenning voor de actieve inzet van de stad op het gebied van slimme mobiliteit, zoals het installeren van slimme verkeerslichten en het stapsgewijs invoeren van zelfrijdende shuttles.

 • Wethouder Arno Bonte (midden) en voorzitter Peter van den Eijnden van Stichting De Groene Pluim (links van hem) tussen vertegenwoordigers van Regbat (links) en de Driessen Groep (rechts).

  Groene Pluimen voor Regbat en Driessen Groep

  dinsdag 31 oktober 2023
  Twee Helmondse bedrijven hebben maandag 30 oktober een Groene Pluim ontvangen uit handen van wethouder Arno Bonte. Een bijzonder moment voor Pero Swinkels, mede-eigenaar van Regbat Helmond en voor Koen de Rooij, Directeur Duurzaamheid van de Driessen Groep.

 • Helmond doet mee tijdens de Nationale Klimaatweek

  vrijdag 27 oktober 2023
  Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 is het de Nationale Klimaatweek. U kunt natuurlijk het hele jaar bezig zijn met verduurzamen, maar de Klimaatweek is een mooi extra moment om (energie) te besparen, minder CO2 uit te stoten, uw tuin te vergroenen, zuiniger om te gaan met water en materialen te hergebruiken. Dat is goed voor onze omgeving en portemonnee. Op naar een groener, schoner en duurzamer Helmond. U doet toch ook mee?

 • Een impressie van de nieuwe woningen van het collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ‘Buitengewoon’ waarvan de bouw binnenkort in het BSD-gebied is voorzien.

  Nieuwe koers voor Brainport Smart District

  vrijdag 6 oktober 2023
  Helmond slaat een nieuwe koers in voor de ontwikkeling van de slimme woonwijk Brainport Smart District (BSD). De wijk zal minder innovatief worden, maar er komen meer betaalbare woningen. De komende maanden werkt de gemeente samen met de bij de wijk betrokken partners en huidige bewoners een nieuw plan uit.

Uw Reactie
Uw Reactie