Helmond doet mee tijdens de Nationale Klimaatweek

Vrijdag 27 oktober 2023

Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 is het de Nationale Klimaatweek. U kunt natuurlijk het hele jaar bezig zijn met verduurzamen, maar de Klimaatweek is een mooi extra moment om (energie) te besparen, minder CO2 uit te stoten, uw tuin te vergroenen, zuiniger om te gaan met water en materialen te hergebruiken. Dat is goed voor onze omgeving en portemonnee. Op naar een groener, schoner en duurzamer Helmond. U doet toch ook mee?

In het kader van de Nationale Klimaatweek staan medewerkers van de gemeente Helmond op zondag 29 oktober tijdens de FairTrade & Global Goals Markt in de binnenstad om met u in gesprek te gaan. Zij geven informatie over de voordelen van het aanleggen van een groen dak en het vergroenen van uw tuin. Klimaatburgemeester Brigitte van de Koevering organiseert op maandag 30 oktober een duurzame inspiratiesessie op de Brainport Human Campus. Wethouder Arno Bonte reikt tijdens de Klimaatweek de Groene Pluim uit. De Groene Pluim is een blijk van waardering voor ondernemers die dagelijks werk maken van duurzaamheid. Tot slot staan op vrijdag 3 november medewerkers van de gemeente Helmond in de binnenstad om met u in gesprek te gaan over water- en energiebesparing. De eerste 250 inwoners ontvangen die dag een gratis douchezandloper (wekker).

Programma klimaatweek en melden activiteiten

Meer weten over het programma en de exacte tijden? Ga naar www.heelhelmondduurzaam.nl.
Organiseert u zelf tijdens de Klimaatweek een activiteit in Helmond die voor alle inwoners toegankelijk is? Mail deze dan naar energietransitie@helmond.nl zodat uw activiteit ook op www.heelhelmondduurzaam.nl gedeeld kan worden.

Zelf aan de slag?

Wilt u graag zelf aan de slag? Maar weet u nog niet hoe? Op www.heelhelmondduurzaam.nl  vindt u tips en op www.helmond.nl/duurzaamheid ondermeer een overzicht aan regelingen.

Uw Reactie
Uw Reactie