Ambulancepost Helmond gaat eind 2024 verhuizen

Woensdag 4 oktober 2023

De ambulancepost van GGD Brabant-Zuidoost in Helmond aan de Lage Dijk verhuist eind 2024 naar de Deltaweg. Aan de Deltaweg wordt een nieuwe duurzame en energievriendelijke ambulancepost gebouwd. Met deze nieuwe locatie blijft de bereikbaarheid van ambulancezorg voor inwoners in Zuidoost-Brabant gewaarborgd.

Huidige locatie voldoet niet meer

In de gemeente Helmond staat momenteel aan de Lage Dijk 4 een ambulancepost. Deze verouderde post voldoet niet meer en renovatie van het pand bleek financieel en technisch niet haalbaar. Dus is er gezocht naar een nieuwe locatie die ervoor zorgt dat de bereikbaarheid van de ambulancezorg voor inwoners in de regio gelijk blijft of zelfs verbeterd.

Ambulancepost blijft in Helmond

Het was belangrijk een locatie te vinden die direct beschikbaar is. Want de huurovereenkomst van de huidige post verloopt december 2024. De locatie aan de Deltaweg is meteen beschikbaar en een ambulancepost past in het bestemmingsplan.

Volledige kostprijs wordt door middel van de huur gedekt

De gemeenteraad moet het krediet voor de post via de begroting van 2024 nog goedkeuren voor de nieuwbouw van de post. De volledige kostprijs (kapitaallasten, eigenaarslasten, onderhoudslasten) wordt door GGD Brabant-Zuidoost gedekt door middel van huurbaten. GGD Brabant-Zuidoost gaat een huurovereenkomst voor 40 jaar aan.

Uw Reactie
Uw Reactie