December

 • Kletsnatte kerst: wat kun je doen bij overlast of schade door het hoge water?

  woensdag 27 december 2023
  Helaas geen witte maar een kletsnatte kerst. De waterschappen en Rijkswaterstaat doen wat ze kunnen. Helaas is het zo nat dat de gewone maatregelen niet altijd helpen. Dus is er kans op wateroverlast. Dit kan de komende dagen, en zeker op het einde van de week als er weer meer regen wordt voorspeld, blijven gebeuren. In dit bericht leggen we u uit wat te doen bij overlast of zelfs gevaar zodat u direct weet welke actie u kunt ondernemen en welke hulp beschikbaar is.

 • Vanaf 1 januari is matrassen inleveren gratis bij de milieustraat

  donderdag 21 december 2023
  Vanaf 1 januari 2024 kunt u uw matras gratis inleveren op de milieustraat. U kunt maximaal 5 matrassen per bezoek inleveren. Voor die tijd betaalt u voor een matras tot 140 cm breed € 5,- en voor een breder matras € 10,-. Er zijn wel een paar regels voor een bezoek aan de milieustraat.

 • Bekendmakingen donderdag 21 december

  donderdag 21 december 2023
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina van donderdag 21 december.

 • Prestatieafspraken 2024: krachten bundelen voor meer betaalbare woningen

  dinsdag 19 december 2023
  Er komen fors meer sociale huurwoningen bij in Helmond. Netto moeten er tot 2030 ongeveer 2.000 sociale huurwoningen bij komen. Dat is één van de afspraken die de gemeente maakt met de woningcorporaties en de huurdersorganisaties. Ook willen de drie partijen dat het makkelijker wordt om door te stromen vanuit een sociale huurwoning en wordt leefbaarheid nog belangrijker. De afspraken werden gemaakt tussen de gemeente Helmond, de corporaties Woonpartners, Volksbelang, Compaen, woCom, Bergopwaarts en Woonbedrijf en de huurdersorganisaties, gebundeld als de Samenwerkende Huurdersorganisaties Helmond.

 • Eerste horde genomen voor ontwikkeling regionaal bedrijventerrein De Peel

  maandag 18 december 2023
  Op 7 en 14 december hebben de gemeenteraden van Helmond en Someren de vestiging van het voorkeursrecht op de gebieden Varenschut/Lungendonk bekrachtigd. Dit betekent dat de partners die werken aan het regionale bedrijventerrein nu verder kunnen met het uitwerken van de plannen hiervoor. In de loop van 2024 worden de omwonenden en belanghebbenden hierbij betrokken.

Uw Reactie
Uw Reactie