Alexander Meijer benoemd tot interim-gemeentesecretaris Helmond

Donderdag 14 december 2023

Het college van B&W heeft afgelopen dinsdag besloten Alexander Meijer te benoemen tot interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij start op 8 januari a.s. De functie is vacant gekomen door het aanstaande vertrek van Erik de Ruiter, die regiodirecteur Zuidoost-Nederland wordt bij het Leger des Heils.

Meijer (50) is zelfstandig adviseur en heeft ruime ervaring als gemeentesecretaris. Hij vervulde deze functie in Schagen, Heerhugowaard, Amstelveen, De Ronde Venen en Naarden. Daarnaast heeft hij verschillende colleges, directies en managementteams begeleid en gecoacht. Hij is getrouwd met Miranda, heeft vier jongvolwassen kinderen en woont in Amsterdam.

Meijer: “Helmond maakt een enorme ontwikkeling door: een schaalsprong die uiteindelijk moet zorgen voor een bredere welvaart voor alle inwoners. En deze ontwikkeling vraagt ook heel wat van de ambtelijke organisatie. Ik kijk ernaar uit om daar samen met directie en management leiding aan te geven.” Burgemeester Blanksma: “Met Alexander Meijer halen we een ervaren gemeentesecretaris binnen. Iemand die niet enkel op de winkel komt passen, maar die een voortrekker gaat zijn van de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Met een mooie mijlpaal in het verschiet: de verhuizing naar het Huis voor de Stad, komend voorjaar. ”

Het college heeft ervoor gekozen nu nog geen vaste gemeentesecretaris aan te stellen, in afwachting van de komst van een nieuwe burgemeester per 1 november 2024. Deze burgemeester krijgt een rol in de selectie en aanstelling van een vaste gemeentesecretaris.

Uw Reactie
Uw Reactie