• Stad
  • Nieuwe sport- en (be)leefcampus op De Braak

Nieuwe sport- en (be)leefcampus op De Braak

Op de Braak komt binnen vijf jaar een nieuwe sport- en (be)leefcampus. Waar onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport samenkomen. En de omliggende wijken profiteren daarvan mee. De raad heeft in 2017 ingestemd met de plannen.

De campus verrijst centraal op sportpark De Braak, op het deel waar nu vooral gevoetbald wordt. Op de campus werken straks nog meer partners samen die gemeenschappelijk gebruik maken van de ruimtes. Dat geldt ook voor het hoofdveld in het stadion en de omliggende voetbalvelden. Naast Helmond Sport en de amateurverenigingen maken de scholen er straks gebruik van.

Onderwijs

OMO Scholengroep Helmond verplaatst twee scholen naar De Braak: het Dr.-Knippenbergcollege en de Praktijkschool Helmond. Er kunnen straks zo’n 1.800 leerlingen terecht.

Voetbalverenigingen

De nieuwe faciliteiten versterken de voetbalverenigingen en bieden meer mogelijkheden voor onderlinge samenwerking. Dat sluit aan op de visie op amateurvoetbal die in 2017 is gepresenteerd. Daarin heeft het college uitgesproken dat zij gaat voor een robuust multifunctioneel sportpark op De Braak dat waarin vitale verenigingen gehuisvest zijn, die (financieel) gezond zijn, middenin de samenleving staan en hun maatschappelijke rol richting de omliggende wijken willen vervullen. De ontwikkeling van De Braak is een belangrijke stap in die richting.

Planning

Het complex wordt gefaseerd gebouwd/aangelegd in de periode 2019 tot 2023. 2018 is gereserveerd voor het maken van ontwerpen en voor de aanbesteding.

Meer informatie

Kunt u de bovenstaande documenten niet goed lezen? Klik dan hier om een toegankelijk document aan te vragen

Uw Reactie
Uw Reactie