Geveltuintjes maken To Hölscherplein nóg groener

Woensdag 28 februari 2024

Stoeptegels vervangen door groen: 'Operatie Steenbreek' heeft de afgelopen jaren in Helmond al veel geveltuintjes opgeleverd. Op het To Hölscherplein zorgden we vandaag samen met de bewoners, woningbouwvereniging Volksbelang en de LEV-groep voor een mooi vervolg. Het openbaar groen is er vervangen, zeven buurtbewoners hebben tegelijkertijd een geveltuintje aangelegd en de kinderen uit de buurt bouwden samen met IVN een insectenhotel.

Het is goed om te zien dat veel Helmonders enthousiast zijn om onze stad groener te maken. Meer groen in de straat maakt het gezelliger én gezonder. In 2023 zijn we in gesprek gegaan over wat omwonenden belangrijk vonden voor het plein. Een paar wensen die vervuld konden worden: het verharden van zandpaadjes die vaak door kinderen worden gebruikt en het planten van een boom op het pleintje die op warme zomerdagen kan zorgen voor extra verkoeling. Ook is er gekozen voor meer variatie in beplanting om de biodiversiteit te stimuleren.

Samen met bewoners en kinderen, Volksbelang en de LEV-groep hebben we geveltuintjes aangelegd om zo het plein nog groener te maken. Ook zijn zij samen aan de slag gegaan om op het plein een insectenhotel te vullen om de biodiversiteit te stimuleren.

Meer informatie

Wilt u ook graag een geveltuintje aanleggen? Kijk op www.helmond.nl/geveltuintje voor praktische tips en welke stappen belangrijk zijn om te doorlopen bij het aanleggen van een geveltuintje.

Uw Reactie
Uw Reactie