Nieuws

 • Eerste werkzaamheden Wijkpark Brouwhuis van start

  dinsdag 21 maart 2023
  In 2023 ondergaat het Wijkpark Brouwhuis een grootschalige opknapbeurt. Daarvoor is het nodig dat de huidige beplanting verwijderd wordt. Vanaf 20 maart zal de lage begroeiing worden weggehaald. De mensen die aan het park wonen, worden door de aannemer op de hoogte gesteld wanneer zij in een bepaald deel van het park aan het werk zijn.

 • Helmond vergroent verder: aanleg 25 Septemberpark start dit jaar

  dinsdag 14 maart 2023
  Voor het einde van het jaar starten we met de aanleg van het 25 Septemberpark. Rondom de watertoren verrijst een gloednieuw park, waarbij de rivier de Aa weer boven de grond komt. Het park draagt bij aan klimaatadaptatie en wordt een laagdrempelige, jeugdvriendelijke omgeving. Het park kan naar verwachting in zomer van 2024 in gebruik genomen worden.

 • 16 middeldure huurwoningen in oude bibliotheek: Ontwikkeling moet centrum verder versterken

  dinsdag 28 februari 2023
  Er komen 16 middeldure huurwoningen in het pand van de oude bibliotheek. Daarnaast komt op de begane grond ruimte voor een winkel in de foodbranche en wordt het gebied aantrekkelijker gemaakt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

 • Rijk investeert miljoenen in Helmondse wijk van de toekomst

  dinsdag 28 februari 2023
  De ministerraad heeft besloten om € 7,5 miljoen toe te kennen aan Brainport Smart District, de Helmondse wijk van de toekomst. Van dat bedrag komt € 4,5 miljoen direct beschikbaar en de overige € 3 miljoen in de loop van de uitvoering. De financiële bijdrage komt uit de middelen van het Nationaal Groeifonds (NGF). Brainport Smart District had daar een aanvraag voor gedaan als onderdeel van het consortium Toekomst Bestendige Leefomgeving.

 • Update project ‘Meten is Weten’ Hoogspanningslijnen Brandevoort

  maandag 27 februari 2023
  In de Nieuwsbrief van oktober 2022 hebben we u geïnformeerd over de voortgang van het project ‘Meten is Weten’. We hebben toen ook aangekondigd dat we in het voorjaar nulmetingen zouden laten uitvoeren. Deze metingen zijn nodig om het verband te kunnen bepalen tussen de in het veld gemeten magneetvelden en de daadwerkelijke stroom door de kabels.

Uw Reactie
Uw Reactie