• Stad
  • Nieuws
  • 2024
  • Juni
  • Met Bravoflex krijgen reizigers in Helmond er een aanvulling op het OV bij

Met Bravoflex krijgen reizigers in Helmond er een aanvulling op het OV bij

Donderdag 6 juni 2024

Vanaf maandag 10 juni krijgt Helmond er een nieuwe flexibele vervoersservice bij: Bravoflex. Reizigers kunnen met Bravoflex een rit reserveren vanaf iedere bushalte in Helmond naar het dichtstbijzijnde treinstation in de stad of andersom. ‘We willen Helmond beter bereikbaar maken met het openbaar vervoer. Bravoflex biedt een oplossing voor plekken waar nu geen bus komt’, aldus wethouder Arno Bonte van mobiliteit.

Bravoflex is een deeltaxi: het busje heeft geen vaste route en kan soms onderweg andere reizigers ophalen. De door de reiziger gewenste aankomsttijd op het station is echter gegarandeerd, zodat de reiziger zijn of haar aansluiting zeker haalt.

Bestellen en betalen

Bravoflex rijdt op maandag tot en met zaterdag van 7 uur ’s ochtends tot 24.00 uur. Op zon- en feestdagen is dat vanaf 8 uur ’s ochtends. Bestellen en betalen kan via de Bravoflex-app of door te bellen met 088 6000987. In veel gevallen kost een rit met Bravoflex slechts 2 euro. Alleen wanneer op hetzelfde traject en tijdstip óók een lijnbus beschikbaar is, kost een rit 5 euro. In het voertuig kan met pin betaald worden.

Zeven nieuwe haltes

Er komen ook zeven nieuwe Bravoflex-bushaltes bij in de woonwijken Dierdonk, Brandevoort en Helmond-West. Dit biedt de inwoners van die wijken voortaan een vervoersdienst van en naar het station. Het bedrijventerrein Zuidoost Brabant (BZOB) krijgt twee Bravoflex-haltes: handig voor werknemers die met de trein naar Station Helmond reizen.

Samenwerking

Bravoflex is een initiatief van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met de gemeente Helmond en Brainport Bereikbaar. Tussen 2017 en 2021 reed er ook een vervoerdienst onder dezelfde naam in Helmond, maar met een heel andere opzet. Deze nieuwe vorm van Bravoflex wordt in de hele provincie uitgerold.

“Met Bravoflex bieden we echt een aanvulling op het openbaar vervoer in Brabant", zegt gedeputeerde Stijn Smeulders (mobiliteit). "Of je nou in het buitengebied woont of juist in hartje Helmond: iedereen kan met Bravoflex een reis op maat maken naar een overstaphalte in de omgeving. In veel gevallen zelfs voor een ov-tarief. Op die manier houden we ons openbaar vervoer voor iedereen bereikbaar."

Uw Reactie
Uw Reactie