Nieuws

 • Groot bereik social media campagne over ondermijnende criminaliteit

  vrijdag 10 juni 2022
  Tussen 4 en 27 april kregen ruim 55.000 personen in Helmond en 15.000 personen in Deurne met een Facebook-account berichten van de politie te zien over ondermijning. Ze zagen bijvoorbeeld hoe je een drugslab of een hennepkwekerij herkent en waar je dat kan melden. De gemeenten hopen dat na het zien van de campagne meer mensen het melden als zij verdachte situaties zien.

 • Controles huisvesting arbeidsmigranten: illegale bewoning en slechte leefomstandigheden aangepakt

  vrijdag 20 mei 2022
  Bij een controle van het Peelland Interventieteam (PIT) deze week in de gemeenten Deurne, Gemert-Bakel, Helmond en Laarbeek bleek dat in 4 woningen in gemeenten Helmond, Gemert-Bakel en Laarbeek arbeidsmigranten illegaal werden gehuisvest. De controle vond plaats bij 9 woningen. Met de controles houden gemeenten toezicht op de woon-, werk- en leefomgeving van arbeidsmigranten. Want helaas gebeurt het nog vaak dat arbeidsmigranten worden uitgebuit, onveilig en ongezond wonen en niet betaald worden zoals het hoort.

 • Woning Lavendelheide drie maanden dicht na vondst drugs

  donderdag 19 mei 2022
  Op 19 mei 2022 heeft burgemeester Blanksma van Helmond een woning met bijbehorende erven aan de Lavendelheide voor drie maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

 • Duo-stad Eindhoven/Helmond geselecteerd voor Europese klimaatmissie

  donderdag 28 april 2022
  Eindhoven en Helmond krijgen Europese steun om sneller klimaatneutraal te zijn. Ze zijn als duo-stad gekozen om deel te nemen aan de Europese missie Klimaatneutrale en slimme steden. In totaal gaan 100 geselecteerde steden een Klimaatactieplan opstellen. Deze steden krijgen vanuit de EU ondersteuning om te fungeren als experimenteer- en innovatieplek. Met als doel dat Europa in 2050 klimaatneutraal is.

 • Verdachte situatie? Meld het! Doe ook mee in de strijd tegen criminaliteit

  maandag 4 april 2022
  Een groot gevaar voor de samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Het gaat hierbij om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dit uit zich bijvoorbeeld in hennepkwekerijen en drugslabs in wijken en buurten of het buitengebied. Dit noemen we ondermijning. De aanpak van ondermijning is niet iets van de overheid alleen, de ogen en oren van inwoners zijn hard nodig. Meld het daarom als u een verdachte situatie ziet. Samen voor een veilige buurt!

Uw Reactie
Uw Reactie