Nieuws

 • honden ook welkom in centrum Helmond

  Bezoekers Helmond-Centrum mogen hond aangelijnd meenemen

  maandag 24 januari 2022
  Per 1 januari 2022 zijn inwoners en bezoekers mét hun hond(en) welkom in het centrum van Helmond. De honden moeten wel aangelijnd zijn en hondenpoep moet uiteraard door de eigenaar opgeruimd worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe besloten op verzoek van de ondernemers in het centrum.

 • Burgemeester sluit bedrijfspand en woning na vondst drugs

  vrijdag 31 december 2021
  Vandaag sloot burgemeester Blanksma een bedrijfspand aan de Noord Koninginnewal voor twaalf maanden en een woning aan de Lithoyensweg voor vier maanden. In de panden is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. De sluitingen maken een einde aan de verboden situatie. Dit beschermt de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.

 • Nieuwe prestatieafspraken voor wonen in Helmond

  donderdag 23 december 2021
  Elk jaar maken woningcorporaties en huurbelangenorganisaties samen met ons prestatieafspraken over de woonopgave in de sociale huursector. Na gezamenlijk overleg tussen deze partijen zijn nu de prestatieafspraken voor het jaar 2022 vastgesteld. Deze in totaal 35 afspraken zijn gericht op drie pijlers: betaalbaar en beschikbaar, duurzaamheid en inclusiviteit. In de afspraken is onder andere vastgelegd dat voor de periode 2021-2024 op dit moment in totaal 1141 nieuwe woningen zijn gepland.

 • Huldiging Helmondse deelnemers Paralympische Spelen

  donderdag 9 september 2021
  Van 24 augustus tot en met 5 september vonden de Paralympische Spelen in Tokio plaats. De Helmondse topsporters Niels Vink, Frederique van Hoof en Amy Siemons maakten onderdeel uit van TeamNL. Op dinsdag 14 september om 17.15 uur vindt er een huldigingsmoment plaats in de Warande. Samen vieren we hun prachtige prestaties tijdens de spelen.

 • Pijlen op het fietspad tegen spookfietsen

  donderdag 9 september 2021
  Op vier drukke fietsplekken in Helmond staan sinds kort op de fietspaden pijlen en duimpjes geschilderd. Deze zijn geplaatst om spookfietsen tegen te gaan. Wie op de goede weghelft fietst ziet namelijk een duimpje omhoog. En wie op de verkeerde weghelft fietst is aan het spookrijden en ziet daarom het duimpje omlaag.

Uw Reactie
Uw Reactie