Nieuws

 • Bestemmingsplan wordt omgevingsplan

  donderdag 1 juni 2023
  Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Dat betekent onder meer dat wat nu nog een bestemmingsplan is, straks een omgevingsplan wordt.

 • Woning Schootense Dreef tijdelijk dicht na drugsvondst

  woensdag 17 mei 2023
  Vandaag sloot burgemeester Blanksma van Helmond een woning aan de Schootense Dreef. Het pand is voor vier maanden gesloten. In het pand trof de politie hard- en softdrugs aan. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie. Dit beschermt de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

 • Start commissie ruimtelijke kwaliteit Helmond

  woensdag 10 mei 2023
  Vanaf 15 mei start de nieuwe commissie ruimtelijke kwaliteit. Deze commissie vervangt vanaf die datum de huidige welstandscommissie en monumentencommissie.

 • Exploitatie zwembad De Braak gegund aan Optisport

  woensdag 3 mei 2023
  We gunnen het beheer en de exploitatie van zwembad De Braak voor 15 jaar aan Optisport. Er deden uiteindelijk twee partijen mee aan de aanbesteding voor de exploitatie van het zwembad, dat ook een bijbehorende horeca omvat. De inschrijving van Optisport kwam na een uitgebreide beoordeling als beste uit de bus. Vanaf oktober 2023 gaat het contract in voor een periode van 15 jaar.

 • 25% sociale huurwoningen in De wijk van de toekomst: convenant met woningcorporaties

  donderdag 20 april 2023
  Woensdag 19 april zette wethouder Arno Bonte, samen met woningcorporaties Compaen, Woonbedrijf en woCom, zijn handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 25% sociale huurwoningen in De wijk van de toekomst (Brainport Smart District). In deze wijk verrijzen de komende jaren nog honderden woningen.

Uw Reactie
Uw Reactie