Nieuws

 • Straatgesprekken Stationskwartier

  dinsdag 20 september 2022
  In juli hadden we 61 straatgesprekken over het ‘Stationskwartier’ in Helmond.

 • Structurele voortzetting samenwerking tegen criminaliteit op bedrijventerrein Hoogeind

  woensdag 7 september 2022
  Twee jaar geleden startten we met het Openbaar Ministerie (OM) en Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) een pilot waarbij vastgoedeigenaren gevraagd werden om met hun huurders nieuwe huurovereenkomsten af te sluiten. Hierin staat onder meer dat het pand gecontroleerd wordt door de verhuurder en de mogelijkheid voor het opleggen van boetes. Dit maakt het minder aantrekkelijk voor criminelen om deze bedrijfsruimtes te huren, beschermt verhuurders beter en voorkomt illegale situaties. Inmiddels zijn er 111 nieuwe standaardhuurovereenkomsten afgesloten op Hoogeind. Omdat dit effect lijkt te hebben en er nog groei van het aantal deelnemers mogelijk is, besloten de partijen op 7 september 2022 om de samenwerking structureel voort te zetten.

 • Update aanbesteding realisatie MFSA op Campus De Braak

  donderdag 21 juli 2022
  Woensdag 20 juli is de inschrijvingsfase voor de aanbesteding voor de realisatie van de Multifunctionele Sportaccomodatie (MFSA) op Sport- en Beleefcampus De Braak in Helmond gestart. Dit houdt in dat de eerder geselecteerde partijen tot vrijdag 18 november 12.00 uur hebben om een aanbieding te doen voor de realisatie van de MFSA. In januari wordt de definitieve opdracht verstrekt. Daarmee komt de start van de bouw van de MFSA in zicht. Er wordt naar gestreefd om in het eerste kwartaal van 2023 te starten met de bouw.

 • Denk ook mee over een plan voor Stationskwartier Helmond

  dinsdag 5 juli 2022
  Tussen Oranjekade en Suytkade werken wij aan een aantrekkelijk centrumgebied voor de sterk groeiende stad. Met een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Zodat het uitgroeit tot dé centrale, levendige ontmoetingsplek voor Helmond en de regio. Het Stationskwartier gaat hier een grote rol in spelen. Het station zelf is al in een nieuw jasje gestoken. De volgende stap is de ontwikkeling van het gebied eromheen. Daarvoor gaan wij een plan maken, in samenspraak met bewoners, ondernemers en betrokkenen.

 • Groot bereik social media campagne over ondermijnende criminaliteit

  vrijdag 10 juni 2022
  Tussen 4 en 27 april kregen ruim 55.000 personen in Helmond en 15.000 personen in Deurne met een Facebook-account berichten van de politie te zien over ondermijning. Ze zagen bijvoorbeeld hoe je een drugslab of een hennepkwekerij herkent en waar je dat kan melden. De gemeenten hopen dat na het zien van de campagne meer mensen het melden als zij verdachte situaties zien.

Uw Reactie
Uw Reactie