Nieuws

 • Nieuwe borden voor het voetgangersgebied.

  Helmond vervangt pollers door camera's kentekenherkenning

  donderdag 26 oktober 2023
  De automatische paaltjes (pollers) verdwijnen uit de Helmondse binnenstad. Met camera's controleert de gemeente vanaf woensdag 1 november 2023 of passerende voertuigen het voetgangersgebied in het centrum in mogen rijden. Dankzij de camera's is de handhaving 100%.

 • Herinrichting Hoboplein van start

  donderdag 13 juli 2023
  De eerste werkzaamheden zijn gestart om het Hoboplein en de omliggende straten opnieuw in te richten. Stap één is het herbestraten van de trottoirs. Direct na de bouwvak is het Hoboplein zelf aan de beurt, waarna de omliggende straten heringericht worden. Naar verwachting duurt de totale herinrichting tot het eind van het jaar.

 • Bestemmingsplan wordt omgevingsplan

  donderdag 1 juni 2023
  Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Dat betekent onder meer dat wat nu nog een bestemmingsplan is, straks een omgevingsplan wordt.

 • Woning Schootense Dreef tijdelijk dicht na drugsvondst

  woensdag 17 mei 2023
  Vandaag sloot burgemeester Blanksma van Helmond een woning aan de Schootense Dreef. Het pand is voor vier maanden gesloten. In het pand trof de politie hard- en softdrugs aan. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie. Dit beschermt de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

 • Start commissie ruimtelijke kwaliteit Helmond

  woensdag 10 mei 2023
  Vanaf 15 mei start de nieuwe commissie ruimtelijke kwaliteit. Deze commissie vervangt vanaf die datum de huidige welstandscommissie en monumentencommissie.

Uw Reactie
Uw Reactie