Vergunningen en ontheffingen

Exploitatievergunning

Als u een horecabedrijf begint heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft een horecabedrijf wanneer u eten of drinken verkoopt dat er plekke geconsumeerd wordt. Bijvoorbeeld. een café, restaurant, snackbar, disco of hotel. Ook voor een buurthuis, clubhuis of (sport)kantine heeft u een exploitatievergunning nodig.

Vergunningen en ontheffingen horeca

Dit overzicht maakt u als ondernemer attent op horeca gerelateerde vergunningen die u wellicht nodig hebt en regels die wellicht op u van toepassing zijn bij de uitoefening van uw bedrijf.

Omgevingsvergunning

Als u gaat verbouwen of slopen, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Op deze pagina leest u hier alles over.

Reclame plaatsen, vergunning

Wilt u reclameobjecten plaatsen of aan uw pand ophangen, dan moet u daarvoor vaak een omgevingsvergunning aanvragen. Bij grotere reclameobjecten heeft u soms ook nog een omgevingsvergunning om te bouwen nodig.

Evenementenvergunning

Evenementen zijn activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn en die (grotendeels) plaatsvinden in de openbare ruimte. Kleine evenementen die een beperkte impact hebben op de openbare orde, veiligheid en het milieu hoeft u alleen te melden. Voor andere evenementen vraagt u een vergunning aan.

Plaatsen grote voorwerpen op de openbare weg, ontheffing

Wilt u een groot voorwerp langs de kant van de weg of de stoep (laten) plaatsen, bijvoorbeeld voor een bouwplaats? U heeft daarvoor vaak toestemming nodig van de gemeente. U vraagt deze ontheffing digitaal aan.

Verdelingsprocedure vergunningen speelautomatenhal

Voor het vestigen en uitbaten van een speelautomatenhal in Helmond zijn voor 3 afzonderlijke locaties ‘schaarse speelautomatenhalvergunningen’ beschikbaar. Als exploitant van een speelautomatenhal dient u te beschikken over zowel een exploitatievergunning (APV) als een omgevingsvergunning (Wabo).

Uw Reactie
Uw Reactie