Januari

 • Tijdelijk niet zwemmen op Berkendonk vanwege graafwerkzaamheden

  vrijdag 2 februari 2024
  Het zandstrand op Berkendonk wordt in de komende weken opgehoogd en geëgaliseerd. Dat gebeurt vooral ónder water zodat ook daar een gelijkmatig aflopende helling ontstaat. Dit voorkomt dat zwemmers -met name ouderen en kinderen- struikelen of wegzakken wanneer ze vanaf het strand en de zonneweides het water inlopen.

 • Goed bezochte centrumbijeenkomst

  dinsdag 30 januari 2024
  Maandagavond vond in de Cacaofabriek de centrumbijeenkomst plaats. Zeker 500 geïnteresseerde Helmonders lieten zich informeren over de plannen voor Centrum-Noord de komende jaren. Welke projecten worden in welke periode uitgevoerd, hoe gaan we proberen de overlast zo beperkt mogelijk te houden, maar vooral ook wat krijgt u er straks voor terug.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen

  donderdag 25 januari 2024
  Iedere inwoner van Helmond betaalt mee aan onze stad. Daarom betaalt u belasting aan de gemeente. Het geld gebruikt de gemeente bijvoorbeeld voor de aanleg en het onderhoud van wegen, riolering en straatverlichting. En ook voor onderhoud van sportvelden. Uiterlijk eind van deze maand ontvangt u de aanslag voor de gemeentelijke belastingen. De aanslag ontvangt u in uw brievenbus of in uw berichtenbox van Mijnoverheid.

 • Bekendmakingen donderdag 25 januari

  donderdag 25 januari 2024
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 25 januari.

 • Opvanglocatie Mierloseweg

  COA opent twee noodopvanglocaties in Helmond

  woensdag 24 januari 2024
  De gemeente Helmond gaat tot september ruimte bieden aan twee nieuwe opvanglocaties voor 110 vluchtelingen. De eerste locatie opent eind februari in het pand van Fung Loy Kok Taoist Tai Chi aan de Mierloseweg 140. Het gaat om tijdelijke opvang van circa 40 jonge vluchtelingen. De tweede locatie betreft een bijgebouw op het terrein van het voormalige Dr. Knippenbergcollege aan de Nachtegaallaan. Hier worden vanaf half maart circa 70 personen opgevangen.

Uw Reactie
Uw Reactie