Goed bezochte centrumbijeenkomst

Dinsdag 30 januari 2024

Maandagavond vond in de Cacaofabriek de centrumbijeenkomst plaats. Zeker 500 geïnteresseerde Helmonders lieten zich informeren over de plannen voor Centrum-Noord de komende jaren. Welke projecten worden in welke periode uitgevoerd, hoe gaan we proberen de overlast zo beperkt mogelijk te houden, maar vooral ook wat krijgt u er straks voor terug.

Zoals u misschien wel weet, wil de gemeente Helmond het centrum van Helmond aantrekkelijker maken. Daar zijn we al een tijdje mee bezig, denk aan De Weef en de Verhalenspeeltuin in het Burgemeester Geukerspark, De Stadse Aa die stukje bij beetje steeds meer terugkomt en de Oranjekade. Maar de komende tijd (tot 2030) staat er nog veel meer te gebeuren. Daarover werden bezoekers bijgepraat in de Cacaofariek.

Op de markt werden diverse projecten uitgelicht en konden bezoekers vragen stellen. De projecten waren onderverdeeld in 3 thema’s: wonen, leven en verplaatsen. Ook de drie betrokken wethouders Erik de Vries (wijkwethouder binnenstad), Gaby van den Waardenburg (wonen) en Arno Bonte (verkeer en openbare ruimte) lichten op twee momenten in een volle zaal de plannen toe. Op de markt was ook gelegenheid om ideeën achter te laten en in te schrijven voor de nieuwsbrief.

En nu?

Voor de afzonderlijke projecten worden in de loop van de tijd participatietrajecten uitgezet, soms zijn deze al gevoerd. Via helmond.nl/centrum2030 zullen we u met actuele informatie op de hoogte halen van wat er allemaal staat te gebeuren in de stad. Daarnaast zullen we via een nieuwsbrief geïnteresseerden op de hoogte houden. In de stad gaan we bovendien zichtbaar maken wat er allemaal staat te gebeuren.

Ik heb een vraag, idee of klacht?

Heeft u een vraag of een idee hoe we de bouwperiode wat draaglijker kunnen maken of een klacht? Neem dan contact op met Veerle of Manal via 06 -20 87 68 20 of info@helmond.nl (uw vraag wordt direct doorgestuurd). Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Uw Reactie
Uw Reactie