Januari

 • Goed bezochte centrumbijeenkomst

  dinsdag 30 januari 2024
  Maandagavond vond in de Cacaofabriek de centrumbijeenkomst plaats. Zeker 500 geïnteresseerde Helmonders lieten zich informeren over de plannen voor Centrum-Noord de komende jaren. Welke projecten worden in welke periode uitgevoerd, hoe gaan we proberen de overlast zo beperkt mogelijk te houden, maar vooral ook wat krijgt u er straks voor terug.

 • participatie groep menen

  Nieuw Participatiebeleid Helmond: Over de kracht van de samenleving!

  donderdag 18 januari 2024
  Begin januari is het participatiebeleid vastgesteld door de gemeenteraad. Dit betekent goed nieuws voor u en alle inwoners! Vanaf nu is er een duidelijk kader waarbinnen inwoners kunnen meedenken en meedoen met de plannen van de gemeente.

 • Aanwijzing lokale omroep

  donderdag 11 januari 2024
  Op dit moment is DitisHelmond de lokale omroep in de gemeente Helmond. Zij zijn hier voor een periode van vijf jaar voor aangewezen. Deze periode loopt af op 11 januari 2025. Daarom heeft het Commissariaat voor de Media vanaf 11 januari 2024 de procedure gestart voor het aanwijzen van een lokale publieke omroep.

 • Gecombineerde achternaam bij kinderen vanaf nu ook mogelijk

  maandag 8 januari 2024
  Het hebben van een achternaam is belangrijk; het zegt iets over wie je bent en bij wie je hoort. Er is een toenemende vraag uit de samenleving om meer keuzevrijheid te hebben bij het kiezen van de achternaam. Om daarmee bijvoorbeeld meer verbondenheid met beide families tot uiting te brengen. Of om beter aan te sluiten bij het internationale naamrecht.

Uw Reactie
Uw Reactie