Zo komt het 25 Septemberpark eruit te zien

Maandag 22 april 2024

Dit jaar start de aanleg van het 25 Septemberpark. Het park rondom de Watertoren waar ook de Stadse Aa doorheen zal stromen. De definitieve ontwerpen zijn nu bekend. Een mooi groen park met sport- en spelvoorzieningen voor jong én oud.

De ontwerpen 

In het park rondom de Watertoren zien we een belangrijke plek voor de Stadse Aa. Daarnaast zijn er rondom het looppad allerlei sport- en spelvoorzieningen voor jong en oud. Denk aan free-run obstakels, calisthenics (soort rekstokken), een kabelbaan, talud glijbaan en picknicktafels voorzien van dambord, schaakbord en backgammon. 

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van Helmonders. In maart 2023 konden omwonenden reageren op de eerste schetsen en ook in oktober kwamen er goede suggesties bij de bijeenkomst over de openbare ruimte in De Waart. Op basis van een suggestie van de schaakvereniging komen er speelborden op de picknicktafels.

Zijaanzicht van free-run obslakels met calisthenics (rekstokken).

 Toelichting: zijaanzicht van free-run obslakels met calisthenics (rekstokken).

Bovenaanzicht van free-run obslakels met calisthenics (rekstokken). Zo is te zien dat deze voorzieningen en het tegelwerk de tekst 25 Septemberpark vormen.

Toelichting: Bovenaanzicht van free-run obslakels met calisthenics (rekstokken). Zo is te zien dat deze voorzieningen en het tegelwerk de tekst 25 Septemberpark vormen. 

de ontwerptekening van het park.

Toelichting: de ontwerptekening van het park.

Centrum 2030 

Het 25 Septemberpark past helemaal in de plannen voor het centrum. Al langer werken we aan een aantrekkelijker centrum, denk aan de de Weef, de Verhalenspeeltuin en de Oranjekade. Het park rondom de Watertoren is een van de volgende projecten. En draagt bij aan het doel om meer ruimte te geven aan groen en water. Ook daardoor ontstaat er een centrum met een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Zodat het dé centrale, levendige ontmoetingsplek is voor Helmond en de regio, ook voor de jeugd. 

Start werkzaamheden 

De aanleg van het park start na de bouwvak en duurt ongeveer 6 maanden. Na afronding zal er een feestelijke opening plaatsvinden, daarover later meer.  

Heeft u vragen over het 25 Septemberpark of andere centrumplannen? Stel ze dan gerust aan Manal (06 - 20 87 68 20). Via de mail kan ook: info@helmond.nl (uw vraag wordt direct doorgestuurd). Zij neemt zo snel mogelijk contact met u op. 

Uw Reactie
Uw Reactie