Juridisch Loket in Helmond

Maandag 27 november 2023

Met ingang van maandag 4 december 2023 opent het Juridisch Loket haar deuren in Helmond. Één dag per week gaan twee medewerkers van het Juridisch Loket het fysieke servicepunt bedienen. Inwoners kunnen op maandagen van 13.00 tot 15.00 uur terecht voor gratis advies op locatie de Westwijzer in Helmond West. Met de komst van het servicepunt wordt het voor inwoners laagdrempeliger om gebruik te maken van de diensten die het Juridisch loket aanbiedt.

Het Juridisch Loket biedt persoonlijk juridisch advies voor iedereen met een laag inkomen

Hierdoor is het voor inwoners die dat nu niet kunnen betalen, mogelijk om gebruik te maken van juridische ondersteuning. Door het aanbieden van een fysiek inlooppunt voor juridisch advies worden kansen voor iedereen vergroot om mee te kunnen doen in onze stad. Wanneer een vraag niet beantwoord kan worden, zorgt het Juridisch Loket voor een juiste doorverwijzing naar een andere instantie of een advocaat. Het aanbieden van het fysieke servicepunt van het Juridisch Loket is een pilot. De effecten van de dienstverlening worden na een half jaar geëvalueerd.

Over Het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies aan inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen. Inwoners kunnen bij het Juridisch Loket terecht met vragen op alle rechtsgebieden zoals bijvoorbeeld wonen en buren, werk en inkomen, familie en relatie, politie en justitie, aankopen en garantie, schulden en incasso. Het loket is fysiek geopend op maandagen van 13.00 tot 15.00 uur op locatie de Westwijzer in Helmond West. Telefonisch is het Juridisch loket gedurende werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bereiken via 0800-8020.

Uw Reactie
Uw Reactie