Eerste horde genomen voor ontwikkeling regionaal bedrijventerrein De Peel

Maandag 18 december 2023

Op 7 en 14 december hebben de gemeenteraden van Helmond en Someren de vestiging van het voorkeursrecht op de gebieden Varenschut/Lungendonk bekrachtigd. Dit betekent dat de partners die werken aan het regionale bedrijventerrein nu verder kunnen met het uitwerken van de plannen hiervoor. In de loop van 2024 worden de omwonenden en belanghebbenden hierbij betrokken.

Het regionale bedrijventerrein voor de regio De Peel op de locaties Varenschut-Lungendonk in Helmond en Someren is nodig omdat er nauwelijks meer vrije ruimte voor bedrijfslocaties beschikbaar is en de behoefte daaraan blijft groeien.

Somerens aandeel verkleind

In Someren wordt het gebied waar het voorkeursrecht op gevestigd wordt, verkleind met ongeveer de helft. Dit besloot de gemeenteraad van Someren na een amendement. De omvang van Varenschut in Helmond blijft ongewijzigd.

Voorkeursrecht: Bij verkoop grond(en) eerst aan gemeente aanbieden

Als voorbereiding op het ontwikkelen van het regionale bedrijventerrein vestigden de colleges van Helmond en Someren eind september 2023 het voorkeursrecht op deze gebieden. De gemeenteraden moesten dit nog wel officieel bekrachtigen. Dat is nu dus gebeurd. De vestiging van het voorkeursrecht op het gebied betekent dat grondeigenaren hun grond(en), op het moment dat zij willen verkopen, eerst aan de gemeente moeten aanbieden.

Meer informatie staat op www.helmond.nl/wvgvarenschut.

Uw Reactie
Uw Reactie