Juni

 • RIVM-advies over PFAS heeft consequenties voor Helmondse moestuinen

  woensdag 22 juni 2022
  Er is goed nieuws voor de tuinders van de Delta Volkstuin aan de Griftstraat. Hun tuinen hoeven niet gesaneerd te worden, want het is veilig om groenten en fruit uit de tuinen te eten. Dit blijkt uit de gisteren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) gepubliceerde beoordeling van de gehaltes PFAS in de gewassen uit de Delta Volkstuin. De situatie bij het volkstuinencomplex aan de Sluisdijk is anders. Het RIVM heeft afgeraden om gewassen uit dat complex te eten. Het gehalte PFAS in de daar geteelde gewassen is ruim hoger dan de gezondheidskundige grenswaarde. Het college is daarom van plan om de bodem van de volkstuinen aan de Sluisdijk te saneren. Zij gaat daarover nu met de tuinders in gesprek.

 • Bekendmakingen donderdag 16 juni

  donderdag 16 juni 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 16 juni.

 • Bekendmakingen donderdag 9 juni

  donderdag 9 juni 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 9 juni.

 • Vrijwilligerspenning voor de heer Gruijters

  woensdag 8 juni 2022
  Op dinsdagavond 7 juni heeft de heer Gruijters uit handen van burgemeester Blanksma – van den Heuvel de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen. Deze penning is aan hem uitgereikt vanwege zijn belangeloze inzet gedurende vele jaren voor de KHN Helmond en de Stichting Zestiger Jaren Pop.

 • Ambitieakkoord gepresenteerd: “Een sterker Helmond voor iedereen”

  vrijdag 3 juni 2022
  Vrijdagmorgen 3 juni hebben de zeven formerende partijen in Helmond hun ambitieakkoord gepresenteerd. “We willen Helmond sterker maken, maar dan wel voor iedereen!”, aldus Thomas Tuerlings (fractievoorzitter GroenLinks) die het voortouw had in de coalitiegesprekken. Het akkoord wordt woensdagavond 15 juni besproken in de gemeenteraad.

Uw Reactie
Uw Reactie