Huis voor de Stad in beeld

Zaterdag 1 mei 2021

Wilt u meer weten over het nieuwe Huis voor de Stad? Hieronder vindt u een overzicht van filmpjes, vlogs en podcasts.

Mei 2021

Filmpje: Afbreken Stadskantoor van start!

Het afbreken van het Stadskantoor is begonnen! Wethouder Harrie van Dijk en Harm Schraven van Heezen Sloopwerken bv vertellen er alles over. Maar liefst 99,2% van de materialen van het Stadskantoor krijgt een tweede leven. Gedeeltelijk zelfs bij onze Helmondse verenigingen. Bekijk hieronder het filmpje over het afbreken van het Stadskantoor.

Juli 2021

Podcast: Bart vertelt over de sloop van het stadskantoor

Wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal achter de hekken bij het Stadskantoor? Duidelijk is dat er wordt gesloopt… Maar hoe we dat doen, is eigenlijk best bijzonder. En daar zijn we als gemeente best wel trots op.

Bart van der Werf-Logtenberg, projectcoördinator van Kraaijvanger architecten, vertelt meer over het sloopproces, eigenlijk het ‘oogstproces’ in een boeiende podcast.

Januari 2022

Filmpje: 3D-model Huis voor de Stad

Benieuwd hoe het Huis voor de Stad opgebouwd wordt? Eric Königs van abcnova neemt u mee door de verschillende fasen van de bouw.

Februari 2022

Filmpje: Start bouw Huis voor de Stad

Een nieuwe fase! De bouw van het Huis voor de Stad kan beginnen! Het oogsten is bijna klaar en binnenkort gaat de eerste paal de grond in. Onze wethouder Harrie van Dijk heeft het officiële startsein voor de start van de bouw gegeven.

Filmpje: Eerste palen Huis voor de Stad

De eerste palen zitten in de grond. Bekijk de ontwikkelingen op de bouwplaats van het Huis voor de Stad in het filmpje.

Filmpje: De ontwikkelingen op de bouwplaats in sneltreinvaart

De tijd vliegt voorbij… als je aan het afbreken, oogsten, graven en opruimen bent. Maar het karkas staat en de eerste paal is geslagen. De bouw van het nieuwe Huis voor de Stad is begonnen! Bekijk de ontwikkelingen op de bouwplaats van de afgelopen maanden nog eens terug in een timelapse.

Maart 2022

Vlog: De WaauW van de bouw!

In de eerste editie van de vlog 'De Waauw van de bouw!' vraagt onze wethouder Harrie van Dijk aan omgevingsmanager Elise Mertens naar de planning. Deze week worden de laatste palen geboord!

Filmpje: Eerste stukje Huis voor de Stad onthuld

Met de passende tekst 'Een huis voor ons allemaal' gegraveerd in steen, is op maandag 14 maart het eerste stukje Huis voor de Stad onthuld door burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel, jeugdburgemeester Noël Silalahi en wethouder Harrie van Dijk. "Met dit Huis bouwen we voort op de fundamenten van vroeger, voor de generaties van de toekomst," aldus de burgemeester.

Vlog: De WaauW van de bouw!

Bouwen is meer dan bouwen. Elise Mertens (omgevingsmanager) spreekt met Johan Slob (abcnova). Hij is een van de mensen van het technische team. De schakel tussen gemeente en bouwer van het Huis voor de Stad. Hoe dat werkt, ziet u in het filmpje.

April 2022

Vlog: De WaauW van de bouw!

In onderstaand filmpje spreekt omgevingsmanager Elise Mertens met Thea Musters. Zij is aanjager Maatschappelijk Verantwoord Inkopen bij ons team Inkoop. Thea is al druk bezig met de toekomstige inrichting van het Huis voor de Stad.

 

Uw Reactie
Uw Reactie