Nieuws

 • De klus is geklaard! Sloop Stadskantoor fase 2 en 3 afgerond

  dinsdag 17 augustus 2021
  De bouw kan beginnen! Heezen BV heeft na de oogst, nu ook de sloopwerkzaamheden van het Stadskantoor afgerond. Wie regelmatig in de buurt komt van het (voormalige) Stadskantoor, heeft het kunnen zien gebeuren.

 • Sloop van Stadskantoor - foto Edwin Braspenning

  Kijk & luister! Bart vertelt over de sloop Stadskantoor

  woensdag 14 juli 2021
  Wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal achter de hekken bij het Stadskantoor? Duidelijk is dat er wordt gesloopt… Maar hoe we dat doen, is eigenlijk best bijzonder.

 • Daniëlle Stolwijk van Humanitas en Eugene de Vocht van de gemeente Helmond

  Spulletjes van het Stadskantoor ook terug te vinden in de Ruilwinkel van Humanitas

  donderdag 1 juli 2021
  Zoals u wellicht al eerder gelezen of gehoord heeft, zetten we in op een maximale oogst van ons Stadskantoor; van zowel het gebouw zelf als van de spulletjes die erin staan. Dat betekent dat we alle spullen die we in onze huidige locaties of ons nieuwe Huis niet meer kunnen gebruiken, graag een tweede leven bieden. En dan het allerliefste in onze stad. Eerder hebben we u geïnformeerd dat we 13 Helmondse verenigingen al blij hebben kunnen maken met spullen uit ons oude Stadskantoor. Inmiddels zijn er meer spullen beschikbaar voor onze stad.

 • afbeelding van eerste pagina van nieuwsbrief Huis voor de Stad- editie juni 2021

  Nieuwsbrief Huis voor de Stad - editie juni 2021

  vrijdag 25 juni 2021
  We houden omwonenden en belanghebbenden graag op de hoogte van de ontwikkelingen rond (de sloop van) het Stadskantoor en het nieuw te bouwen huis voor de stad. Lees meer in de laatste nieuwsbrief.

 • Huis voor de Stad - zonder treurwilg

  Treurwilg redt het helaas niet

  woensdag 23 juni 2021
  Het huidige Stadskantoor van Helmond wordt momenteel gesloopt. Er staat een treurwilg op het terrein. Deze kan door de huidige en toekomstige werkzaamheden niet daar blijven staan. Eerder werd daarvoor een kapvergunning verleend maar het college van B&W heeft begin dit jaar besloten om een mogelijke verplaatsing nader te bekijken, mede op verzoek van enkele betrokken inwoners.

Uw Reactie
Uw Reactie