Eerste stukje Huis voor de Stad onthuld

Woensdag 16 maart 2022

"Een huis voor ons allemaal!"

Met de passende tekst “Een huis voor ons allemaal” gegraveerd in steen, is op maandag 14 maart het eerste stukje Huis voor de Stad onthuld door burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel, jeugdburgemeester Noël Silalahi en wethouder Harrie van Dijk. 

Na oogsten tijd voor opbouw

Met dit eerste stukje Huis voor de Stad wordt een periode van oogsten afgesloten en kan de opbouw van het Huis voor de Stad beginnen. Ook de stenen van het oude stadskantoor zijn geoogst. Deze zullen later verwerkt worden in het atrium van het nieuwe Huis voor de Stad.

Verbinding

De eerste steen is gegraveerd met de namen van burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel en wethouder Harrie van Dijk, als dank voor hetgeen zij hebben betekend voor het Huis voor de Stad. De onthulling van het eerste stukje Huis voor de Stad stond in het teken van verbinding. Verbinding tussen het oude, het huidige en het nieuwe. Maar ook tussen de gemeente en de stad. Dit was terug te zien onder de aanwezigen zoals onder meer jongeren en ouderen, oud-burgemeesters en wethouders, de jeugdburgemeester, het bouwteam en inwoners van de stad. Tijdens de bijeenkomst droeg Udo Holtappels speciaal voor de gelegenheid een gedicht voor. Zijn gedicht kunt u hier teruglezen. Via deze link kunt u een kort filmpje van de onthulling bekijken. 

Huis voor de Stad in een notendop

We gaan voor een Huis voor de Stad dat veel meer toegankelijk is voor onze inwoners en partners dan nu het geval is. Een Huis voor de Stad bij waar inwoners, partners en ambtenaren elkaar kunnen ontmoeten, waar ze met elkaar in gesprek kunnen en waar ze efficiënt kunnen samenwerken. Dit wordt gerealiseerd langs de lijn van de visie die in maart 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld: het Huis voor de Stad wordt ‘duurzaam’, ‘inclusief en toegankelijk’, ‘economisch vitaal’, ‘eigentijds en flexibel’ en ‘passend en verantwoord’.

Foto's door Vincent Knoops Fotografie 

Uw Reactie
Uw Reactie