• Stad
  • Aanleg glasvezelnetwerk voor heel Helmond

Aanleg glasvezelnetwerk voor heel Helmond

Helmond heeft al jaren lang een gebrekkig digitaal netwerk. Op dit moment hebben maar een paar wijken een glasvezelnetwerk voor de deur. Daarmee is Helmond niet klaar voor de toekomst. Het belang van een goede verbinding wordt namelijk alleen maar groter. Denk daarbij ook aan digitale zorg en onderwijs op afstand. De gemeenteraad heeft daarom in oktober 2017 besloten dat er een adequaat gemeentedekkend glasvezelnetwerk voor de gehele gemeente Helmond moet komen.

Op 27 februari 2018 neemt de gemeenteraad het besluit om een samenwerkingspartner hiervoor te zoeken.

Binnen 3 jaar iedereen toegang tot glasvezel

De gemeente wil graag medio 2018 beginnen met het aanleggen van glasvezel in de hele gemeente. In een periode van 2 tot 3 jaar moet iedereen glasvezel voor de deur hebben. Daarbij willen we in ieder geval internetverbindingen van 1 GB/sec mogelijk maken (download en upload) tegen passende tarieven en waarschijnlijk zonder aansluitkosten in rekening te brengen.

Ook gaat de gemeente de buitenruimte van glasvezel voorzien, zodat ook daar gebruik gemaakt kan worden van bijvoorbeeld smart-lantarenpalen of gratis WiFi in de openbare ruimte. Volop kansen dus voor iedereen!

Meer informatie