Glasvezel brengt ZORG dichterbij

Via de digitale snelweg krijgen u en uw omgeving steeds meer mogelijkheden om nog beter te zorgen voor elkaar. Dankzij de snelle én veilige glasvezelverbinding van gemeente Helmond is vernieuwing in de zorg mogelijk.

Samen met lokale partners zetten wij ons in voor het bestrijden van eenzaamheid en ondersteunen van mantelzorg en mensen langer thuis laten wonen. Dit doen we in de volgende projecten:

  • Zorg op afstand: patiënten op afstand monitoren, medische adviezen op afstand, online makkelijker afspraken maken, inzicht in eigen gegevens, met Elkerliek Ziekenhuis, Zorgboog, Savant, ORO, Slimmer Leven en provincie Noord-Brabant werkt met gemeente Helmond aan een pilot zorg op afstand via een gemeenschappelijk netwerk: de BrabantRing.
  • Veilig Gevoel Thuis: Veilig Gevoel Thuis is een mantelzorgdienst die over een beveiligde glasvezelverbinding loopt. U bent direct verbonden met de zorgdiensten van Savant of Zorgboog. De dienst wordt aangeboden via Glasvezel Helmond BV. Kijk voor meer informatie op de website veiliggevoelthuis.nl.
  • Leefsamen en Altijd Thuis: Veilig wonen en slim verbonden met uw directe omgeving. Bepaal zelf wie van uw sociale kring alarmen voor u ontvangen. Dit kan inbraak, brand, paniek of koolmonoxide alarm zijn. Gemeente Helmond start hiervoor een pilot met 1.000 huishoudens. Meer informatie leest u op de website Altijd Thuis en de website van Leefsamen.
  • Leefsamen in corona-tijd: een toepassing van Leefsamen speciaal voor corona-tijd. Direct ondersteuning met één druk op de knop. Kijk voor meer informatie op de website van Leefsamen Direct Contact.
Uw Reactie
Uw Reactie