Over Glasvezel

De technologie zit niet stil. Steeds meer ‘slimme’ apparaten worden aangesloten op het internet. Met een glasvezelaansluiting is uw woning of bedrijf klaar voor deze slimme toepassingen. Voor nu én in de toekomst. Daarnaast heeft de gemeente hoge ambities om een sociale, duurzaam gezonde, bereikbare en aantrekkelijke stad te zijn. Denk aan digitale zorg, onderwijs op afstand en digitalisering van de openbare ruimte. Om die ambities waar te maken, is een hoogwaardige internetverbinding nodig. Door zelf regie te nemen bij de aanleg en de exploitatie van glasvezel via Glasvezel Helmond BV, lukt het ons om uiterlijk in 2022 heel Helmond verglaasd te hebben. Dat is uniek.

Open voor alle diensten

Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Elk bedrijf of instelling, die digitale diensten aanbiedt, kan straks gebruik van maken van het glasvezelnetwerk om hun digitale diensten aan te bieden. Inwoners kunnen dan kiezen uit talrijke producten, van televisiezenders en telefoon tot medische hulp en bewaking.

Planning

De aanleg van het glasvezelnetwerk loopt van 2019 tot 2022. Voor de stand van zaken en de planning, zie de website van Glasvezel Helmond BV.

Glasvezel Helmond BV

Gemeente Helmond en e-Quest bundelen sinds oktober 2018 hun krachten voor de aanleg en exploitatie van een glasvezelnetwerk in Helmond via een nieuwe organisatie: Glasvezel Helmond BV. Het is een kleine en lokale organisatie met hoge ambities. De gemeente is initiatiefnemer en wil regie houden op het netwerk. E-Quest is een lokale specialist in glasvezelnetwerken. De missie van Glasvezel Helmond BV is zorgen dat héél Helmond klaar is voor de toekomst met glasvezel.

Werkwijze

  • Het aanleggen van glasvezel gebeurt per wijk, inclusief het buitengebied.
  • Per wijk wordt u uitgebreid geïnformeerd door Glasvezel Helmond BV als het zover is, onder andere via een huis-aan-huis verspreid informatiepakket en informatiebijeenkomsten.
  • Aanbieders van diensten voor internet, televisie en telefonie maken dan hun diensten en abonnementen aan u kenbaar waaruit u kunt kiezen. U kiest zelf uw dienstaanbieder en abonnement. Stapt u meteen in? Dan wordt u gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk in uw straat. Liever later een aansluiting? Dan betaalt u voor de aansluitkosten.
  • Als 25% van de wijk zich heeft aangemeld, dan wordt het glasvezelnetwerk aangelegd. De graafwerkzaamheden duren gemiddeld drie maanden per wijk.

Glasvezelwinkel

Glasvezel Helmond BV heeft een pand geopend in het centrum van Helmond aan de Markt 15. Medewerkers van Glasvezel Helmond BV staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden, onafhankelijk advies te geven en indien gewenst te helpen met het invullen van uw aanvraag bij één van de providers. U bent van harte welkom om binnen te lopen. Bekijk de actuele openingstijden op de website van Glasvezel Helmond.

Meer informatie?

Kijk voor uitgebreide informatie over de werkwijze, abonnementen en diensten van internet, telefonie en televisie op de website van Glasvezel Helmond BV.

Uw Reactie
Uw Reactie