Duurzaamheid

2B Connect: Meer biodiversiteit op bedrijventerreinen

Helmond is één van de 19 partners die de komende drie jaar in de grensstreek België-Nederland werken aan meer biodiversiteit op bedrijventerreinen.

Alle lichten op groen

Op www.allelichtenopgroep.nl vindt u een overzicht van duurzame 'groene' projecten in Helmond.

Duurzaam wonen: See2Do!

In Helmond zijn er veel initiatieven op het gebied van energiebesparing en het verduurzamen van energie. Via het project 'See2Do!' willen wij onze inwoners onder andere helpen bij het energiezuinig renoveren van hun woning.

Energiezuinig wonen in Helmond

Wilt u energiezuinig en duurzaam wonen? Dat kan in Helmond. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden.

H2-Share: Waterstof-brandstofcellen toepassen in de logistiek

H2-share is een project dat gericht is op toepassing van waterstof-brandstofcellen in de logistiek. De logistieke sector kent een sterk groeiende interesse voor zero-emissie voertuigen. Dit is voor de EU van belang omdat de logistieke sector voor 25% bijdraagt aan totale CO2 transport emissies.

Sensoren slimme straatverlichting

De gemeente rust alle straatlantaarns uit met duurzame Ledlampen en bewegingssensoren. Die sensoren merken het wanneer personen, fietsers of auto’s in de buurt zijn en zorgen dan voor de juiste verlichting. Is er niemand op straat, dan kan het een stuk minder met die verlichting. Dat spaart natuurlijk flink wat energie uit, terwijl als het nodig is er meer dan voldoende licht voorhanden is.

Slimste wijk van Nederland: Brainport Smart District (externe website)

Denk met ons mee hoe de Wijk van de Toekomst in Brandevoort eruit moet zien. Nieuwe trends pakken we in de Wijk van de Toekomst op, bijvoorbeeld op het gebied van de woning, deeleconomie, nieuwe zorgvormen en (elektrisch) vervoer in en naar de wijk. Een sociale buurt waar u zich welkom en veilig voelt, zonder de druk dat er van alles moet.

Smart mobility: Driven!

Vandaag de dag willen we mobiel zijn. Zonder files, parkeerproblemen, ongelukken onnodig oponthoud. Wat nodig is zijn oplossingen die slim, snel, veilig en schoon zijn. In Helmond hebben we de drive om die te vinden.

Start onderzoeken maatregelen A67

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt samen met de gemeenten maatregelen om de doorstroming en verkeersonveiligheid op de A67 te verbeteren.