Zelf aan de slag / subsidies

Wij hebben plannen om energie te halen uit natuurlijke bronnen, zoals wind, waterkracht en zon. Deze bronnen worden steeds aangevuld en raken niet op. Ook willen we minder CO2 die vrijkomt in de lucht en meer ruimte voor groen en water. We maken onze stad klaar voor een veranderd klimaat met extremer weer. Wilt u zelf aan de slag? Kijk hier welke hulp u kunt krijgen. Wij helpen u graag op weg.

Wilt u een groen dak? Wij betalen mee aan de aanleg. Een groen dak is bedekt met speciale beplanting. Bijvoorbeeld mossen, vetplanten (sedum), kruiden en grassen. Groene daken zijn goed voor het milieu en u bespaart geld. Regenwater wordt beter opgevangen. Lees meer over de groene daken subsidie.

Voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, een zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloer- of bodeminstallatie in en aan uw woning. Lees meer over de duurzaamheidslening.

Tegen inlevering van uw tuintegels, ontvangt u 5 gratis plantjes. Dit word tweemaal per jaar georganiseerd. Lees meer over Operatie Steenbreek.

Een regenton is een makkelijke manier om wateroverlast te helpen voorkomen. Tweemaal per jaar kunt u €30,- korting op een regenton ontvangen. Lees meer over de regentonnenactie.

Ook via het Waterschap Aa en Maas kunt u diverse soorten subsidies krijgen om uw eigen leefomgeving aan te passen aan het veranderende klimaat. Lees meer over de subsidies van Waterschap Aa en Maas. Daar leest u hoe u ervoor in aanmerking komt, wat de bedragen zijn en hoe u deze kunt aanvragen. 

Op de site Energiesubsidiewijzer van de Rijksoverheid kunt u nakijken of u een subsidie of lening kunt krijgen voor het verbeteren van uw huis. Bijvoorbeeld als u energiebesparende maatregelen in uw woning uitvoert zoals isolatiemaatregelen of een aansluiting op het warmtenet. 

Liever een compleet advies op energie besparen in uw woning en over welke subsidies u daarvoor kunt aanwenden? Ga dan naar het Energiehuis Slim Wonen. Daar kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies, meer informatie of een thema-avond.

Wil jij een perceel (landbouw)grond rond jouw huis of boerderij in het buitengebied mooier maken door het aanplanten van streekeigen beplantingen, het inzaaien van bloemrijke randen, de aanleg van een kikkerpoel of voor kleinschalige natuurontwikkeling in het algemeen? Het Groenloket Brabant kan je adviseren over aanleg en beheer én over subsidiemogelijkheden.

Ga naar: www.groenloketbrabant.nl

Uw Reactie
Uw Reactie