Zelf aan de slag / subsidies

Samen maken we heel Helmond Duurzaam en maken we onze stad klaar voor een veranderd klimaat. Wilt u zelf aan de slag? Kijk hier welke hulp u kunt krijgen. Wij helpen u graag op weg.

 Subsidies duurzaamheid via de gemeente Helmond

Wilt u een groen dak? Wij betalen mee aan de aanleg. Een groen dak is bedekt met speciale beplanting. Bijvoorbeeld mossen, vetplanten (sedum), kruiden en grassen. Groene daken zijn goed voor het milieu en u bespaart geld. Regenwater wordt beter opgevangen. Lees meer over de groene daken subsidie.

Is uw woning niet goed geïsoleerd? Dan is het slim om dat wel te gaan doen. Isoleren bespaart energie, verlaagt uw energierekening en maakt uw huis comfortabeler. U kunt tot € 1.200,- subsidie krijgen per adres voor isolatiemaatregelen. Lees meer over subsidie voor isolatie.

Voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, een zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloer- of bodeminstallatie in en aan uw woning. Lees meer over de duurzaamheidslening.

Tegen inlevering van uw tuintegels, ontvangt u 5 gratis plantjes. Dit word tweemaal per jaar georganiseerd. Lees meer over Operatie Steenbreek.

Een regenton is een makkelijke manier om wateroverlast te helpen voorkomen. Tweemaal per jaar kunt u €30,- korting op een regenton ontvangen. Lees meer over de regentonnenactie.

Een geveltuintje is een smal minituintje met een diepte van maximaal 2 stoeptegels langs de gevel van uw woning. In Helmond is het mogelijk om een geveltuintje aan te leggen voor uw eigen huis. Meer groen in de straat maakt het gezelliger én gezonder. Wilt u zelf een geveltuintje maken? Wij helpen u daarbij. Lees meer over geveltuintje.

U ziet ze steeds vaker: fleurige minituintjes rondom bomen. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook goed voor vogels en insecten als schuilplaats of voor voedsel. U kunt zo’n boomtuintje zelf aanleggen en onderhouden. Lees meer over hoe u dit kunt doen, met onze hulp eventueel.

Overige subsidies duurzaamheid

Ook via Waterschap Aa en Maas, de Rijksoverheid en het Groenloket Brabant kunt u diverse soorten subsidies krijgen om uw eigen leefomgeving aan te passen aan het veranderende klimaat. 

Heb ik een vergunning nodig om mijn huis te verduurzamen?

Voor sommige maatregelen om uw huis duurzamer te maken, heeft u een vergunning nodig. Of u moet een melding bij ons maken. Lees hier waar u op moet letten bij het verduurzamen.

Uw Reactie
Uw Reactie