• Home
  • Bodemkwaliteit, informatieverzoek

Bodemkwaliteit, informatieverzoek

Informatie over de (vermoedelijke) bodemkwaliteit is belangrijk wanneer u bijvoorbeeld een bodemonderzoek laat doen, een omgevingsvergunning aanvraagt, een woning gaat kopen, een bedrijf start of als u graafwerkzaamheden gaat uitvoeren.

De bodemkwaliteitsinformatie kan onder meer bestaan uit:

  • rapporten van bodemonderzoek
  • plannen en verleende vergunningen voor bodemsanering
  • evaluatieverslagen van bodemsanering
  • nazorgplannen voor restverontreiniging na bodemsanering
  • historische informatie over mogelijk bodembedreigende activiteiten die zijn of worden uitgevoerd
  • de status en geplande aanpak van bodemverontreiniging
  • onderzoeken naar niet gesprongen explosieven (NGE) uit de Tweede Wereldoorlog

Aanpak

Wilt u meer informatie over de kwaliteit van de bodem in Helmond? Raadpleeg eerst de website van het landelijke Bodemloket. Op de website staat een kaart. Zodra u op de kaart de locatie heeft geslecteerd waarover u meer wilt weten, vindt u onder 'voortgang onderzoek' een samenvatting van de informatie die bij ons bekend is. Die informatie kunt u hieronder aanvragen via de knop Online regelen. Er zijn kosten verbonden aan deze aanvraag. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw zoekvraag. U ontvangt achteraf een factuur.

PFAS

In een deel van Helmond is sprake van verhoogde gehaltes PFAS in de bodem. Informatie over PFAS-verontreiniging kunt u gratis raadplegen. Lees ook de beleidsregels PFAS Helmond 2019 en/of bekijk de bodemkwaliteitskaart PFAS Helmond. Mocht u één van deze documenten niet goed kunnen lezen, dan kunt u een toegankelijk document opvragen.

Niet gesprongen explosieven

Verder beschikken wij over een gemeentedekkend vooronderzoek naar 'niet gesprongen explosieven'. Het vooronderzoek naar 'niet gesprongen explosieven' kunt u hieronder kosteloos online aanvragen. In dit rapport en de bijbehorende kaart is aangegeven welke gebieden mogelijk verdacht zijn voor de aanwezigheid van niet gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. 

Online bodemkwaliteitsinformatie opvragen

Nadat u heeft bepaald welke bodemkwaliteitsinformatie u nodig heeft kunt u dit online opvragen via de onderstaande button Online regelen.

Online regelen

Kosten

U ontvangt een factuur nadat we de informatie naar u hebben verstuurd. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw zoekvraag.

Termijn

U ontvangt binnen ongeveer 5 werkdagen via e-mail een pdf-bestand met daarin de opgevraagde informatie.

Gerelateerde producten

Uw Reactie
Uw Reactie