Trouwambtenaar (babs)

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Voor het sluiten van uw huwelijk kunt u kiezen voor één van onze trouwambtenaren. Ook kunt u hiervoor een ervaren trouwambtenaar die werkzaam is in een andere Nederlandse gemeente vragen of iemand die er nog geen ervaring mee heeft.

Onze trouwambtenaren

Voor het sluiten van uw huwelijk kunt u kiezen voor één van onze trouwambtenaren. Zij stellen zich hieronder graag aan u voor met een persoonlijk verhaaltje en een foto. Wanneer u de melding van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap doet, kunt u een voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven. Een aantal weken voor de ceremonie heeft u een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar. Kiest u voor een gratis huwelijk of zakelijke ceremonie, dan kunt u geen voorkeur uitspreken en heeft u ook geen persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar. 

Wilt u dat uw huwelijk gesloten wordt door een trouwambtenaar die werkzaam is in een andere Nederlandse gemeente? Lees hierover meer informatie onderaan deze pagina.

Angelle van der Helm-Snippe

Ik ben getrouwd en moeder van twee zonen. Sinds 2007 ben ik trouwambtenaar in de gemeente Helmond en ik vind het een voorrecht om op zo’n speciale dag een bijdrage te mogen leveren. Het is heel leuk om van tevoren kennis te maken en alle wensen te horen van het bruidspaar: wat is belangrijk voor hen tijdens de sluiting van het huwelijk of het registreren van hun partnerschap? Zo kunnen we er samen een leuke persoonlijke ceremonie van maken. En wil je graag een gedeelte van de ceremonie in het Engels of Frans omdat jullie gasten geen Nederlands spreken? Geen probleem.

"We maken er samen iets moois van!"

 

Baukje Kersten - Felderhof

Hallo aanstaand bruidspaar, ik ben Baukje Kersten-Felderhof, getrouwd, moeder van twee meiden en trouwambtenaar van de gemeente Helmond, een functie die ik alweer ruim tien jaar met veel liefde en plezier vervul. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Jullie zijn waarschijnlijk al volop bezig met de voorbereidingen voor de grote dag… En een paar weken vóór de bruiloft komt daar ook een gesprekje met de huwelijksambtenaar bij. Ik kom dan bij jullie thuis om kennis te maken, wat uitleg te geven over hoe het op het kasteel (of de locatie van jullie keuze) zal gaan en jullie wensen wat betreft de ceremonie in kaart te brengen. Ik vind het elke keer weer mooi om het persoonlijke verhaal van het bruidspaar te horen, en dat ook terug te laten komen in de toespraak. Ook qua invulling van de ceremonie is heel veel mogelijk, dus geef vooral jullie voorkeuren aan: júllie staan die dag tenslotte in het middelpunt!

"Bruidspaar, geniet met volle teugen van deze bijzondere periode, en wie weet zien we elkaar binnenkort! Veel geluk!"

 

Erik van Heeswijk

Ik ben Erik van Heeswijk en al een hele tijd trouwambtenaar in deze mooie stad. Huwelijken sluiten in ons kasteel of op een van de andere mooie locaties in Helmond is het mooiste wat er is. Graag wil ik met jullie uitgebreid van gedachten wisselen over wat jullie willen, want op de trouwdag staan jullie centraal. Heb je vragen: stel ze gerust en als je wensen hebt, hoe bijzonder ook, kun je ze altijd voorleggen. Samen komen we er vast wel uit. Ik geloof in humor, interactie en improvisatie. Als het buiten de lijntjes moet, kunnen we kijken hoe ver. In mijn vak kom ik veel leuke mensen tegen. Wie weet zijn jullie de volgende.

"Graag wil ik met jullie uitgebreid van gedachten wisselen over wat jullie willen, want op de trouwdag staan jullie centraal."

 
 

Karin Loch-Jongen

Jullie zijn bezig met de voorbereiding van jullie huwelijk, een belangrijke maar vooral feestelijke dag. Als huwelijksambtenaar wil ik daar graag aan bijdragen door er een onvergetelijke ceremonie van te maken. Tijdens een gesprek bij jullie thuis bespreken we hoe jullie ideale dag er uit ziet. Samen met jullie inbreng en wensen, zet ik me er graag voor in, om jullie dé dag van jullie leven te bezorgen. Ik doe dit met veel plezier en enthousiasme, aangevuld met de daarbij behorende humor en emotie. Mijn motto is ‘een standaard ceremonie bestaat niet’. Jullie zijn uniek, dus jullie huwelijkssluiting wordt dat ook!

"Samen met jullie inbreng en wensen, zet ik me er graag voor in, om jullie dé dag van jullie leven te bezorgen."

 

Lia Stoop

Mijn naam is Lia Stoop en sinds 2007 ben ik trouwambtenaar in de gemeente Helmond, de stad waar ik geboren en getogen ben. Mensen in de echt verbinden is ontzettend leuk en ik vind het een echte eer om dat te mogen doen. Voordat het zover is ga ik altijd bij het bruidspaar in spé op bezoek om kennis te maken. Tijdens dat gesprek hoor ik onder andere graag wie jullie zijn, hoe jullie elkaar hebben leren kennen, hoe het aanzoek eruit zag, wie jullie getuigen zijn en vooral wat jullie wensen zijn rondom de plechtigheid. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie graag een stukje van de speech in het Engels of Duits zouden willen omdat een deel van de gasten geen Nederlands verstaat, maar een klein stukje in het Helmonds kan natuurlijk ook. Alvast heel veel plezier met alle voorbereidingen voor de grote dag. Ik kijk ernaar uit om kennis met jullie te maken.

"We gaan er samen een mooie en persoonlijke ceremonie van maken waar jullie met plezier en een (glim)lach aan terug kunnen denken."

 

Margot Cuppen

Mensen, daarmee omring ik me het liefst. Verhalen, die horen bij mensen. En al die verhalen inspireren me enorm en vertaal ik met heel veel plezier in de mooiste speeches. Ik voel me enorm bevoorrecht dat ik zoveel persoonlijke liefdesverhalen mag beluisteren en omzetten in de meest persoonlijke woorden. Mijn naam is Margot Cuppen. Ik ben 42 jaar, heb thuis een happy family zitten, man en twee kids en woon zo'n 9 jaar in Helmond. Hoe leuk was het toen ik in 2016 trouwambtenaar mocht worden hier! Er kwam een droom uit. Liefdesverhalen van bruidsparen omzetten in mooie herinneringen. Dat is wat ik voor jullie wil doen! Op jullie trouwdag jullie en jullie gasten meenemen in de beleving van jullie eigen love story. Prikkelend, warm en grappig. Uiteraard met de nodige humor, want zonder humor kan ik niet vertellen. Voor nu: heel veel plezier bij alle voorbereidingen van jullie dag!

"Ik wil jullie dag graag een beetje mooier maken. Samen mooie herinneringen maken. Jullie jawoord in een persoonlijke ceremonie. Woorden geven aan de liefde!"

 

Mirjam van der Pijl

Ik ben Mirjam van der Pijl. Ik woon sinds 2009 in Helmond. Helmond en de Helmonders hebben mijn hart veroverd! In 2008 werd ik trouwambtenaar in Duiven en later ook in Helmond. Op verzoek sloot ik al in veel gemeentes huwelijken. Steeds blijkt: elk huwelijk, elke partnerschapsregistratie is uniek! Het wettelijk vastleggen om samen verder te gaan is een plechtig én feestelijk moment. Ik vind het eervol om daaraan bij te dragen. De ceremonie wil ik zo persoonlijk mogelijk maken en naar de wens van het paar laten verlopen. Ik kom daarom graag langs voor een kennismaking en om ideeën en wensen uit te wisselen. Zo maken we er DE DAG van voor jullie!

"We maken er samen DE DAG van voor jullie!"

 

Gastbabsen zijn welkom

Wilt u dat uw huwelijk gesloten wordt door een trouwambtenaar die werkzaam is in een andere Nederlandse gemeente? Geen probleem. Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0492.

Ook is het in de gemeente Helmond mogelijk dat iemand uw huwelijk sluit die daar nog geen ervaring mee heeft. Dit brengt extra kosten met zich mee, omdat:

  1. De gastbabs moet worden beëdigd bij de Rechtbank in 's-Hertogenbosch;
  2. Eén van onze trouwambtenaren de gastbabs zal begeleiden in het voortraject bij het opstellen van de speech en voorlichting zal geven over de juridische vereisten bij de sluiting van een huwelijk;
  3. Een trouwambtenaar van de gemeente aanwezig is bij de huwelijksceremonie.

Neem ook in dit geval contact met ons op via telefoonnummer 14 0492.

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie