• Inwoner
  • Trouwen of partnerschap registreren

Trouwen of partnerschap registreren

Heeft u plannen om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Van harte gefeliciteerd! Trouwen in Helmond kan overal, op elk tijdstip en door wie u maar wilt. Hieronder vindt u alle informatie die u daarvoor nodig heeft.

Hoe werkt het?

Stap 1: trouwlocatie vastleggen

Neem contact op met de door u gewenste huwelijkslocatie om uw wensen door te spreken. U brengt zelf de trouwlocatie op de hoogte van de datum, het tijdstip en de zaal van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dit geldt ook als u in het Kasteel trouwt. Let op: de locatie kan kosten in rekening brengen voor het gebruik van de locatie. Deze kosten staan los van de kosten die wij als gemeente rekenen. Dit geldt ook als u in het Kasteel trouwt.

Stap 2: uw huwelijk of partnerschap melden bij de gemeente

U doet melding van uw voorgenomen huwelijk of partnerschap via onderstaande knop 'melding doen'. Dit moet minimaal 2 weken en kan maximaal 1 jaar voor de dag dat u gaat trouwen of uw partnerschap gaat registreren. Via onderstaande knop leest u ook meer informatie over het doen van de melding.

Stap 3: bevestiging

Als wij alles goed hebben ontvangen, dan laten wij u zo snel mogelijk weten of alles akkoord is, of u eventueel nog extra documenten moet overleggen en of we voor uw huwelijk een trouwambtenaar beschikbaar hebben. Als u documenten uit het buitenland moet aanleveren, houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort zijn.

Alle informatie over trouwen

Trouwlocatie       Trouwambtenaar       Melding doen

Kosten       Naamgebruik

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie