Parkeerabonnement - parkeergarage

Woont u of heeft u een bedrijf in een gebied met betaald parkeren en heeft u geen eigen parkeergelegenheid? Dan kunt u mogelijk een parkeerabonnement aanvragen. Voor een parkeerabonnement bewoners of bedrijven moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Een parkeerabonnement, kantoor- of reguliere tijden is voor iedereen verkrijgbaar.

Vanaf 27 maart 2023 zijn het aantal plaatsen beperkt beschikbaar voor een bewoners parkeerabonnement. U heeft wel de mogelijkheid om op een wachtlijst geplaatst te worden. Dit doet u door in te loggen met uw DigiD en de aanvraag te starten. U krijgt automatisch tijdens de aanvraag de optie 'aanvraag op wachtlijst plaatsen'.

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor een parkeerabonnement voor bewoners als u aan een aantal voorwaarden voldoet.

 • U moet ingeschreven staan op het adres binnen het centrumgebied in zone B2. Bekijk de overzichtskaart van deelgebied B2 (PDF)
 • Het kenteken van het voertuig dient op uw naam staan.
 • Per adres is maar één parkeerabonnement mogelijk. Indien u reeds een bewoners parkeervergunning heeft, heeft u géén recht meer op een parkeerabonnement voor bewoners.
 • Bij uw adres mag geen mogelijkheid zijn om te parkeren op eigen terrein.

U komt in aanmerking voor een parkeerabonnement bedrijven als u aan een aantal voorwaarden voldoet.

 • Uw bedrijf moet bij de KvK geregistreerd te zijn op de locatie waarvoor u een abonnement aanvraagt. Dit dient binnen het centrumgebied te zijn.
 • Per bedrijf kan maar één parkeerabonnement worden afgegeven.
 • Bij uw bedrijf mag geen parkeergelegenheid op eigen terrein zijn.

U komt in aanmerking voor een parkeerabonnement 24x7 als u aan een aantal voorwaarden voldoet.

 • U of het bedrijf moet ingeschreven staan op het adres binnen het centrumgebied.
 • Het kenteken van het voertuig dient op uw naam staan.
 • Per adres is maar één parkeerabonnement 24x7 mogelijk. Indien u reeds een bewoners parkeervergunning of abonnement heeft, kunt u één 24x7 abonnement afsluiten.

Woont u of is uw bedrijf gevestigd in het centrumgebied dan heeft u de mogelijkheid om een abonnement 24x7 afsluiten. Per woon- bedrijfsadres is één abonnement mogelijk. Het kenteken van het voertuig dient op uw naam te staan.

Woont u niet of is uw bedrijf niet gevestigd in een van de deelgebieden, dan heeft u de mogelijkheid om een abonnement voor kantoor- of reguliere tijden af te sluiten. Dit is een voordeligere dan het dagelijkse parkeertarief.

Openingstijden Doorneind

 • Maandag tot en met woensdag en zaterdag: van 07.30 tot 21.00 uur
 • Donderdag en vrijdag: van 07.30 tot 22.00 uur
 • Zondag: van 11.00 tot 18.00 uur

Openingstijden Boscotondo

 • Maandag tot en met donderdag en zondag: van 07.30 tot 01.00 uur
 • Vrijdag en zaterdag: van 07.30 tot 03.30 uur

Kantoor openingstijden

De kantoor openingstijden zijn in beide parkeergarages van maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 19.00 uur.

 
Abonnementsoorten Kosten per maand (2023)
Parkeergarage Doorneind bewoners 24/7 €42,20
Parkeergarage Doorneind bedrijven 24/7 €86,20
Parkeergarage Doorneind/Boscotondo (reguliere openingstijden) €74,50
Parkeergarage Doorneind/Boscotondo (alleen kantoortijden) €64,40
Parkeergarage Doorneind/Boscotondo 24/7 €110,-

Bij het aanvragen van uw parkeerabonnement heeft u de keuze om per kalenderkwartaal of -jaar te betalen. Deze betaling gaat via iDeal.

Houd er rekening mee dat de volle lopende maand in rekening wordt gebracht. Stel u wilt vanaf de 27e een abonnement, dan betaalt u voor de volledige maand.

U kunt via kenteken scanning in- en uitrijden zonder kaart. Uw kenteken zorgt ervoor dat de slagboom open gaat.

Toch een pas als ondersteuning

Omdat een kenteken niet leesbaar kan zijn door omstandigheden koppelen we een pas aan uw abonnement. Deze pas kunt u het beste in de auto bewaren.

Als uw kenteken niet gelezen kan worden, kunt u de pas aanbieden bij de console om toch toegang te krijgen tot de parkeergarage.

Aanvragen, verlengen, opzeggen of kenteken wijzigen

Dit kunt u eenvoudig zelf regelen via onderstaande knop 'Online regelen met DigiD'. Beëindigt u tussentijds uw parkeerabonnement, dan vindt er een restitutie plaats van de volle kalendermaand(en) die u vooruit betaald heeft.

Termijn

De gemeente beslist binnen 6 weken na ontvangst op uw aanvraag. Deze termijn mag één keer verlengd worden met 4 weken. In veel gevallen ontvangt u de beslissing op uw aanvraag eerder dan 6 weken.

Bezwaar en beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Uw Reactie
Uw Reactie