2024

 • Informatiepagina donderdag 11 juli

  donderdag 11 juli 2024
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 11 juli.

 • Werkzaamheden in ’t Gulden Land gestart

  dinsdag 9 juli 2024
  Tussen het centrum van Helmond-Noord en de Kop van Aarle-Rixtel ligt natuurgebied ’t Gulden Land. In juni zijn daar werkzaamheden gestart voor de herinrichting van het natuurgebied. We richten de Aa en het gebied erom heen natuurlijker in om verdroging tegen te gaan. Dan kan de natuur zich weer herstellen. Ook zijn de werkzaamheden nodig om het gebied beter voor te bereiden op weersextremen, zoals droogte of juist wateroverlast.

 • Geld voor Helmondse projecten vanuit Regio Deal

  vrijdag 5 juli 2024
  Een paar Helmondse projecten staan op de lijst voor geld vanuit de Regio Deal ‘Thuis in Brainport Eindhoven’. De Regio Deals van het Rijk zijn er om de brede welvaart in regio’s te versterken. In februari 2024 werd bekend dat onze regio van het Rijk een bedrag ontvangt van 20 miljoen. Een deel hiervan gaat naar Helmond. Het gaat om gelden voor de Kunsthal, voor Inclusief werken binnen de circulaire economie en voor het vergroenen van het Stationskwartier. Ook komt er geld voor de regionale projecten ‘Urban Sports’ en ‘Brainport Bibliotheken’ waaraan Helmond deelneemt. Na de zomervakantie zal bekend worden gemaakt hoeveel geld Helmond precies krijgt voor deze projecten. De volgende Helmondse projecten zijn door de regio aangewezen.

 • Zes dagen zomerkermis in de binnenstad

  vrijdag 5 juli 2024
  De zomerkermis Helmond is dit jaar van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 juli. Zes dagen lang staat een veertigtal attracties, behendigheidspellen en verkoopwagens opgesteld op de Markt, de Ameidewal en de Watermolenwal. De opbouw start maandag 8 juli. De kermis is dagelijks open van 13.00 tot 24.00 uur. Vanwege het evenement zijn er diverse verkeersmaatregelen. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

 • Informatiepagina donderdag 4 juli

  donderdag 4 juli 2024
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 4 juli.

Uw Reactie
Uw Reactie