2024

  • Afscheid burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel

    maandag 21 oktober 2024
    Burgemeester Elly Blanksma - van den Heuvel stopt per 1 november na 12 jaar als burgemeester van Helmond. U kunt op meerdere momenten afscheid van haar nemen. Op zondag 27 oktober is er een afscheidsconcert in de Sint Lambertuskerk in Helmond. Donderdag 31 oktober neemt de burgemeester officieel afscheid tijdens een raadsvergadering. Na afloop is er een borrel, waar u nog persoonlijk afscheid kan nemen.

  • Bedrijven BZOB nu bereikbaar per bus!

    vrijdag 18 oktober 2024
    Vanaf 29 oktober is het BZOB-terrein in Helmond ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Dan rijdt buslijn 320 elke dag volgens een vaste dienstregeling tussen station Helmond én Someren en Asten naar een nieuwe bushalte op het bedrijventerrein.

  • Taxbus biedt nu alle Helmonders flexibel en betaalbaar openbaar vervoer

    donderdag 17 oktober 2024
    Ook Helmonders zonder Wmo-indicatie kunnen vanaf nu gebruikmaken van Taxbus. Om Taxbus als openbaar vervoer toegankelijk te maken voor een breder publiek, is de prijs verlaagd naar 4 euro per persoon. Voor reizigers met een Wmo-indicatie verandert er niets.

  • Witgoedregeling: tegoedbon van €550 voor huishoudens met laag inkomen

    woensdag 16 oktober 2024
    De energieprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Hierdoor hebben veel mensen moeite om hun energierekening te betalen, vooral huishoudens met een laag inkomen. Wij helpen deze huishoudens met een tegoedbon van 550 euro. Hiermee kunnen zij hun oude witgoedapparaat inruilen voor een energiezuinig apparaat, zoals een koelkast, koel-vriescombinatie, vriezer of wasmachine. Het oude apparaat leveren ze in bij aflevering.

  • Kledingmarkt voor Helmonders met een laag inkomen

    maandag 14 oktober 2024
    Helmonders met een kleine portemonnee kunnen van 14 tot en met 18 oktober gratis kleding uitzoeken bij de kledingmarkt in Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123. Dit geldt voor inwoners met een gemeentelijke inkomensverklaring. Zij zijn per brief uitgenodigd. De kledingmarkt wordt ieder halfjaar georganiseerd door Stichting Kringloopwinkel Helmond en gemeente Helmond.

Uw Reactie
Uw Reactie