Vrijwilligerspenning voor de heer Fons Bosman

Maandag 18 maart 2024

Op zondagmiddag 17 maart ontving de heer Alphonsius Maria (Fons) Bosman uit handen van wethouder Van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond. Van harte gefeliciteerd!

Hij ontving deze penning tijdens zijn afscheidsreceptie in Wijkhuis ’t Brandpunt in de wijk Brandevoort. Na een periode van 25 jaar nam de heer Bosman daar afgelopen zondag afscheid van het bestuur van wijkhuis ’t Brandpunt, de stichting Brandevoort in Actie en van zijn vele andere vrijwilligersactiviteiten.

Deze vrijwilligersactiviteiten concentreerden zich vooral in de wijk Brandevoort.

  • Zo was de heer Bosman in 1999 mede-oprichter van de bewonersvereniging Brandevoort en van daaruit ook betrokken bij de oprichting van de Wijkraad een aantal jaren later.
  • Van 2004 tot 2024 was de heer Bosman voorzitter van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum wijkhuis ’t Brandpunt.
  • Van 2006 tot heden voorzitter van de Stichting Brandevoort in Actie.
  • Twee periodes van 3 en 4 jaar voorzitter geweest van de Wijkraad, vier jaar voorzitter geweest van de VVD in Helmond, betrokken bij de organisatie van Koninginnedag/Koningsdag van 2008 tot 2020.

En of dat allemaal nog niet voldoende is was de heer Bosman ook initiatiefnemer van meerdere andere activiteiten in de wijk zoals het koersballen voor ouderen, kooklessen voor alleenstaande ouderen en het eetpunt.

Uw Reactie
Uw Reactie