Denk mee: viering Keti Koti

Vrijdag 5 april 2024

Wij staan graag stil bij een belangrijk onderdeel van onze gedeelde geschiedenis: het slavernijverleden. Het is een periode die ons herinnert aan de donkere bladzijden van onrecht en strijd, maar ook aan de veerkracht en de vrijheid die volgde. Dit jaar markeren we samen deze momenten van herinnering en viering, waarbij uw perspectieven en verhalen ons leiden.

Keti Koti

Herdenking op 30 juni, viering van Keti Koti op 1 juli

We komen samen om de verhalen en de nalatenschap van het slavernijverleden te erkennen. Deze dag biedt een moment van bezinning en is een kans om te leren en te groeien als gemeenschap. De dag daarna vieren we Keti Koti, wat 'de ketenen gebroken' betekent. We vieren de vrijheid en diversiteit die onze gemeenschap rijk is, met activiteiten die ons verbinden en ons vooruit helpen.

We nodigen u uit om mee te praten over de invulling van deze dagen

Helmond is een mozaïek van verhalen en achtergronden. Uw ervaringen en inzichten zijn essentieel om van deze herdenking en viering momenten te maken die ons allemaal aanspreken en verrijken. We nodigen u uit om mee te praten over de invulling van deze dagen. Uw ideeën over ceremonies, workshops, kunstuitingen en vieringen zijn van harte welkom.

Interesse? Meld u dan vóór 12 april aan via gemeente@helmond.nl. Samen zetten we stappen naar een programma dat ons verenigt, ons verleden eert en onze toekomst verlicht. Laten we samen de waarde van vrijheid erkennen, onze geschiedenis respecteren en bouwen aan een gemeenschap waarin iedereen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt. Uw bijdrage maakt het verschil.

Uw Reactie
Uw Reactie