Koninklijke Onderscheiding mevrouw José van Bommel

Maandag 15 april 2024

Tijdens het voorjaarsconcert van de Rimboband ontving de dirigente, mevrouw van Bommel, een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Blanksma.

Mevrouw van Bommel is vanaf 1981 actief als vrijwilligster bij de Helmondse Rimboband, een muziekgezelschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Een fantastisch initiatief met op dit moment ongeveer 50 leden, allen afkomstig uit de regio Helmond.

Toen in 2005 de vaste dirigent aangaf te stoppen nam mevrouw van Bommel het dirigeerstokje over. Daarmee staat ze dit jaar 20 jaar als dirigente voor de Rimboband.

Wekelijks is mevrouw van Bommel vele uren in de weer met het uitschrijven van de muziek en de voorbereiding en begeleiding voor de vaste repetitieavond op donderdag. Is er wat extra ondersteuning nodig, dan geeft ze daarnaast nog met liefde een bijles bij leden thuis.

Mede door de tomeloze inzet van mevrouw van Bommel is de Rimboband uitgegroeid tot een regionaal bekend orkest. Jaarlijks verzorgen zij meerdere optredens. Niet alleen in Helmond, maar ook buiten de stad en vaak in samenwerking met andere muziekgezelschappen. Het tweejaarlijks kerstconcert met mannenkoor Lambardi is daar een mooi voorbeeld van.

Uw Reactie
Uw Reactie