Jongeren en buurtbewoners helpen elkaar met levensmiddelen deelkastje vol voedsel

Maandag 22 april 2024

Geef wat je missen kan, neem mee wat je nodig hebt. Dat is de slogan voor een nieuw initiatief die de Buurtpreventie Weverspoort Helmond, Lev groep en de jongeren van We-Care meiden samen met de buurtbewoners heeft uitgewerkt.

De deelkast, ook wel “buurtkast” genoemd, is een kastje waar voedings-en verzorgingsproducten kunnen worden ingezet en/of meegenomen

Het buurtkastje heeft als doel om voedselverspilling tegen te gaan en om elkaar te helpen voor diegene die dat nodig hebben. Buurtbewoners die in hun keukenkastje een pakje, doos of zak met levensmiddelen over hebben kunnen dat in de buurtkast zetten. Je mag geheel anoniem uit de kast halen wat je dezelfde dag nodig hebt zonder te betalen, zonder het te hoeven vragen en zonder enige verplichting. Het is puur om te helpen voor die mensen die het echt nodig hebben. De buurtkast is 24 uur, 7 dagen per week open.

Samen met De wijkraad, Wooncorporatie Woonpartners, Gemeente Helmond en het postcodeloterij buurtfonds is er financiële ondersteuning en ook werken de ondernemers uit de Heistraat hier aan mee. Het buurtkastje is gemaakt door stichting SoGood in Purmerend en is opgepimpt  door de meiden van we-care.

Opening 24 april 16.00 bij het Weverspark

Op woensdag 24 april wordt de buurtkast samen met de jongeren van We-Care meiden, buurtpreventie Weverspoort, gemeente Helmond, wijkraad en buurtbewoners om 16.00 uur officieel geopend. Het buurtkasje komt te hangen bij het Weverspark op de hoek van de van Hoeckstraat – Advocaat Botsplein in de wijk Weverspoort.

Uw Reactie
Uw Reactie