2023

  • Nieuwe borden voor het voetgangersgebied.

    Helmond vervangt pollers door camera's kentekenherkenning

    donderdag 26 oktober 2023
    De automatische paaltjes (pollers) verdwijnen uit de Helmondse binnenstad. Met camera's controleert de gemeente vanaf woensdag 1 november 2023 of passerende voertuigen het voetgangersgebied in het centrum in mogen rijden. Dankzij de camera's is de handhaving 100%.

  • Een impressie van de nieuwe woningen van het collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ‘Buitengewoon’ waarvan de bouw binnenkort in het BSD-gebied is voorzien.

    Nieuwe koers voor Brainport Smart District

    vrijdag 6 oktober 2023
    Helmond slaat een nieuwe koers in voor de ontwikkeling van de slimme woonwijk Brainport Smart District (BSD). De wijk zal minder innovatief worden, maar er komen meer betaalbare woningen. De komende maanden werkt de gemeente samen met de bij de wijk betrokken partners en huidige bewoners een nieuw plan uit.

  • Ambulancepost Helmond gaat eind 2024 verhuizen

    woensdag 4 oktober 2023
    De ambulancepost van GGD Brabant-Zuidoost in Helmond aan de Lage Dijk verhuist eind 2024 naar de Deltaweg. Aan de Deltaweg wordt een nieuwe duurzame en energievriendelijke ambulancepost gebouwd. Met deze nieuwe locatie blijft de bereikbaarheid van ambulancezorg voor inwoners in Zuidoost-Brabant gewaarborgd.

  • Nieuwbouw Jan van Brabant College naast Cacaofabriek

    donderdag 7 september 2023
    Uit het haalbaarheidsonderzoek voor de nieuwe locatie van het Jan van Brabant College is gebleken dat de locatie aan de Cacaokade de beste optie is qua bereikbaarheid, inpasbaarheid én haalbaarheid. Daarmee valt de locatie Suytknoop af.

  • 12 Koninklijke Onderscheidingen tijdens ‘Lintjesregen’

    woensdag 26 april 2023
    Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen’ bij gelegenheid van Koningsdag 2023 heeft burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel woensdag 26 april 12 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

Uw Reactie
Uw Reactie