2023

 • Wethouder Arno Bonte (midden) en voorzitter Peter van den Eijnden van Stichting De Groene Pluim (links van hem) tussen vertegenwoordigers van Regbat (links) en de Driessen Groep (rechts).

  Groene Pluimen voor Regbat en Driessen Groep

  dinsdag 31 oktober 2023
  Twee Helmondse bedrijven hebben maandag 30 oktober een Groene Pluim ontvangen uit handen van wethouder Arno Bonte. Een bijzonder moment voor Pero Swinkels, mede-eigenaar van Regbat Helmond en voor Koen de Rooij, Directeur Duurzaamheid van de Driessen Groep.

 • Helmond doet mee tijdens de Nationale Klimaatweek

  vrijdag 27 oktober 2023
  Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 is het de Nationale Klimaatweek. U kunt natuurlijk het hele jaar bezig zijn met verduurzamen, maar de Klimaatweek is een mooi extra moment om (energie) te besparen, minder CO2 uit te stoten, uw tuin te vergroenen, zuiniger om te gaan met water en materialen te hergebruiken. Dat is goed voor onze omgeving en portemonnee. Op naar een groener, schoner en duurzamer Helmond. U doet toch ook mee?

 • Een impressie van de nieuwe woningen van het collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ‘Buitengewoon’ waarvan de bouw binnenkort in het BSD-gebied is voorzien.

  Nieuwe koers voor Brainport Smart District

  vrijdag 6 oktober 2023
  Helmond slaat een nieuwe koers in voor de ontwikkeling van de slimme woonwijk Brainport Smart District (BSD). De wijk zal minder innovatief worden, maar er komen meer betaalbare woningen. De komende maanden werkt de gemeente samen met de bij de wijk betrokken partners en huidige bewoners een nieuw plan uit.

 • Nieuwbouw Jan van Brabant College naast Cacaofabriek

  donderdag 7 september 2023
  Uit het haalbaarheidsonderzoek voor de nieuwe locatie van het Jan van Brabant College is gebleken dat de locatie aan de Cacaokade de beste optie is qua bereikbaarheid, inpasbaarheid én haalbaarheid. Daarmee valt de locatie Suytknoop af.

 • Nog een locatie voor jonge vluchtelingen en een grotere opvanglocatie in Helmond

  donderdag 13 april 2023
  Helmond staat de komende tijd aan de lat voor de opvang van 341 vluchtelingen. Dat wordt het aandeel van Helmond in het Regioplan Brabant Zuidoost. Dit regionale opvangplan wordt uiteindelijk ingediend bij de Provincie. Zo zorgen regio’s samen voor voldoende opvangplekken. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

Uw Reactie
Uw Reactie